2014. április 15., kedd

Dodos-original.

                    

Dobos-original.

   Picotul:
-         6 ouá
-         200 gr. zahár pudrá
-         100 gr fáiná
-         35 gr. unt
-         1 linguritá bicarbonat
-         1 lámíie

 Crema:
-         4ouá
-         200 gr. zahár pudrá
-         250 gr unt
-         350 gr. ciocolatá menaj
-         100 gr. zahár vanilie
-         3 linguri cacao olandezá
-         200 gr. ciocolatá menaj
-         2 dl lapte

Caramel:
-         200 gr. zahár pudrá
-         2 lingurite otzet
-         4 linguri apá
-         80 gr, unt

Modul de preparare
      Piscotul:
          -separám ouále, albusurile de gálbenusuri,
      -7 albusuri batem spumá tare cu 100 gr. zahár pudrá si zeama de la o jumátate de lámíie,
      -6 gálbenusuri frecám spumá cu 100 gr. zahár , bicarbonatul stins cu zeama de la o jumátate de lámíie si coaja de la 1 lámíie, adáugám fáina si apoi cu grijá íncorporám albusurile spumá, cu spatula si ímpártim compozitia ín 6 párti egale,
      -pe hírtie de copt desenám forma de tort, apoi decupám 6 bucáti hírtie de copt forma rotundá,, ungem bine cu unt fiecare cerc din hírtie de copt, presárám cu putiná fáiná si íntindem cíte o parte din blat pe fiecare hírtie de copt, si le dám la cuptor, ín forma de copt tortul, evident cá pe rínd , circa 15 minute,
      -3 linguri cacao amestecám cu 100 gr. zahár, si frecám spumá cu 4 gálbenusuri
     -punem 2 dl lapte la fiert cu 100gr. vanilie , cínd laptele dá ín clocot adáugám compozitia de gálbenuse si cicoclata menaj,  si cínd íncepe sá se íngroase luám de pe foc , íl punem sá se ráceascá mestecínd mereu, ca sá nu fac coajá,,
   -cínd compozitia de gálbenuse sa rácit, frecám spumá 100 gr. zahár pudrá cu 250 gr. unt,  apoi adáugám compozitia de gálbenuse si mixám píná vom obtine o cremá lucioasá mátásoasá, dupá care íncepem ansamblarea tortului, ímpártim crema ín 6 párti,
   -asezám pe platoul de tort, o foaie , apoi aplicám o parte din cremá, repetám operatia píná la 5 foi, a 6-a foaie rámíne pentru caramel, si o parte de cremá pentru ornat,
   Caramel:
        -200gr. zahár pudrá punem la caramelizat , cínd zahárul sa topit si a luat culoarea rosiaticá , punem 2 linguritze otzet ín 4 linguri apá, stingem zahárul , adáugám 80 gr. unt, íncorporám bine si turnám compozitia peste a 6-a foaie de tort , nivelám cu o spatulá unsá bine cu unt, apoi imediat cu un cutit uns bine cu ulei íncepem de la mijloc  ínspre margine táiem 12 felii ín formá de rozetá dupá cum se vede ín imaginea  de sus, deci vom táia 12 triunghiuri apoi dám la rácit,
     -íntre timp cu a 6-a parte de cremá ornám tortul , ínvelim pe dianfará, foile cu cremá apoi la baza tortului  formám modele din cremá dupá preferintá si fantezie fiecare, deasupra pe tort aplicám 12 rozete din cremá aceste folosindu-ne la aranjarea caramelului dupá cum se vede pe imaginea de sus, apoi cínd caramelul sa solidificat si sa rácit, despártim triunghiurile din caramel si aranjám peste tort pe fiecare rozetá din cremá cíte o foaie de caramel, apoi ín mijloc unde se íntílnesc bucátile de caramel, aplicám o floare din cremá, si tortul este gata , dupá care íl dám la frigider pentru cíteva ore,


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése