2014. április 2., szerda

Gulas irlandez.

              

Gulas írlandez.

   - pentru a pregáti acestá supá grozavá, mai íntíi este nevoie sá pregátim o supá concentrat si anume: - íntr-o oalá de 5l, punem apá la fiert, cínd apa fierbe adáugám:
-         5,,,600 gr. os proaspát de porc
-         1 lingurá vegeta
-         2 buc. morcov mari
-         2 rádácini pátrunjel mari
-         1 buc. teliná medie
-         1 gulie
-         2 cepe medii
-         4,,,5 cátei usturoi
-         circa 10 boabe piper dur pisate
-         2 ardei grasi
-         2 rosii
-         1,,,2 crengute rozmaring

Ingrediente gulyas/6 portii
-         3 linguri ulei
-         1 kg. carne de miel
-         1,5 kg cartofi
-         1 ceapá medie
-         2 ardei kalifornia , rosu ,verde
-         3 buc. morcov márime medie
-         2 rádácini pátrunjel
-         1 legáturá frunze pátrunjel
-         1 legáturá leostean
-         4,,,5 frunze de varzá creatzá
-         1 linguritá vegeta
-         1 vírf cutit piper alb
-         3,,,3,5 l supa de bazá

Modul de preparare
        - prima datá pregátim supa concentrat,
 Íntr-o oalá de 5 l punem apá la fiert , cínd apa fierbe adáugám toate ingredientele pentru supa concentrat, apoi fierbem la foc foarte moale, numai chiar sá bulbuce zeama ín oalá,, timpul de fierbere este de 2 ore, repet foarte íncet ca  supa sá nu se tulbure, íntre timp spumám mereu.
    - dupá timpul de fierbere strecorám supa printr-o sitá deasá cáptusitá cu tifon, ínsá dacá nu avem timp sau posibilitatea de a gáti supá concentrat , este buná si supa concentrat din comert la cutie , costá putin mai mult, si nu e chiar asa de fainá, dar, e buná.
   gulyas : 
        - íntr-o cratitá cu pereti ínalti íncingem 3 linguri ulei , adáugám carnea de miel táiatá cuburi , o ínnábusim píná ce íncepe sá se frigá, stropim cu putiná supá  concentrat apoi lásám píná earási sfíráie carne, cínd vom adáuga ceapa tocatá márunt si ardeii táiati mare, ínvírtim de cateva ori, adáugám zarzavaturile táiate mai ín lung asa, ínnábusim cíteva minute  apoi stingem cu 3 l supá-concentrat , si dám la fiert , íntre timp íncálzim cuptorul iar cínd gulyasul  a ínceput sá fiarbá dám la cuptorul preíncálzit pentru 20 minute  la foc potrivit, dupá 20 minute de fierbere , adáugám cartofii si toate celelalte condimente si mai dám la cuptor íncá 20 minute, dacá zeama a scázut complectám putin cu supá concentrat, dupá íncá 20 minute presárám gulyasul cu leostean si pátrunjel tocat si servim cald,
      - aceastá míncare nu este o zeamá lungá, este o míncare consistentá cu zeamá scurtá , grozav de delicioasá , meritá riscul de gátit chiar dacá e putin costisitoare.


    

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