2014. május 17., szombat

Tort cu cremá de nucá.

                

Tort cu cremá-nucá

  piscotul:
-       9 ouá
-       9 ling. zahár pudrá
-       9 ling. fáiná
-       4 ling. cacao olandezá
-       1 lámíie
-       1 linguritzá bicarbonat
-       sare

 crema:
-       4 ouá
-       1 plic budincá vanilie
-       2 dl lapte
-       2 vanilii
-       200 gr. zahár pudrá
-       200 gr. unt
-       200 gr. nucá mácinatá

Modul de preparare
      piscotul:
          -separám gálbenusele de albusuri ín 3 vase separate, cíte 3 ouá ín fiecare vas, ímpártzim zahárul, fáina, cacaoa, bicarbonatul, zema de lámíie ín 3 pártzi egale, gálbenusurile le frecám spumá  cu zahárul  pudrá, coaja de lámíie,  bicarbonatul stins cu zeama de lámíie, putziná sare, usurel íncorporám cacao  si fáiná, apoi albusurile le batem spumá cu  zahár si zemá de lámíie, cu spatula íncorporám la compozitzia de gálbenuse, repetám operatzia de 3 ori si coacem 3 blaturi din cíte 3 ouá fiecare, ín formá rotundá de tort,
    crema:

       -punem la fiert 1 dl lapte cu 2 vanilii, dizolvám praful de bundincá ín 1 dl lapte , adáugám gálbenusele de ou la frecám bine cu budinca, cínd laptele fierbe usurel ín jet subtzire adáugám compozitzia de budincá cu gálbenuse si fierbem un chelm omogen, batem albusurile spumá cu 50 gr. zahár pudrá, apoi cu spatula usurel adáugám la compozitzia de budincá íncá fierbinte, íncorporám total si dám la rácit mestecínd mereu, píná la rácire complectá, íntre timp frecám untul spumá cu 100 gr. zahár pudrá, íncorporám chelmul de budincá si nuca mácinatá apoi ansamblám tortul, ímpártzim crema obtzinutá ín 3 pártzi, asezám un blat pe tava de tort, aplicám o portzie de cremá, acoperim cu al 2-lea blat, peste care aplicám a 2-a portzie de cremá, acoperim cu al 3-le blat, peste care aplicám ultima parte de cremá cu care vom acoperi si laturile tortului, apoi ornamentám dupá plac si fantezie fiecare, si vom da tortul la rece pentru 2-3 ore apoi vom servi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése