2014. május 17., szombat

Mini savariná.

                     

Mini savariná.

 aluatul:
-       5 ouá
-       5 linguri pesmet fin
-       2 linguri fáiná
-       3 linguri zahár
-       ½ praf de copt

umpluturá:
-       4 dl apá
-       200 gr. zahár
-       1 praf de friscá sau 2 dl friscá pentru bátut
-       1,5 dl lapte pentru praful de friscá
-       100 gr. gem de caise
-       1 ling. arom rum sau lámíie,

Modul de preparare
      -amestecám pesmetul cu fáina si praful de copt, separám albusurile de gálbenuse, albusurile le batem spumá tare cu zahárul, pe rínd usurel adáugám pe rínd cíte un gálbenus , bátínd mai departe píná la íncorporarea celor 5 gálbenuse, apoi cu spatula íncorporám amestecul de fáiná cu pesmet si praf de copt, pregátim forma de maffin’s cu cosuletze de hírtie pentru maffin’s, si umplem fiecare formá píná la ¾ , apoi dám la cuptorul íncálzit ín prealabil pentru 15 minute, la foc potrivit, íntre timp pregátim siropul, punem 4 dl apá la fiert cu 200 gr. zahár, cínd zahárul sa topit si a dat cíteva clocote, adáugám aroma de rum sau lámíie, dupá preferintzá, cínd siropul  sa rácit cu lingura ímpártzim pe fiecare savariná cíte 2-3 linguri sirop, apoi dupá ce sa rácit complect savarina, aplicám pe fiecare cíte o lingurá gem de caise,

      -batem spumá tare frisca, sau praful de friscá cu 2 buc. íntáritor de spumá dupá indicatziile de pe plic, umplem sacul de spumá cu frisca si ormám peste gemul de pe savariná dupá gust si palc cu frisca, peste care presárám coajá de lámíie rasá sau punem cíte o visiná micá ín vírful acestia, dupá cum se vede ín imaginea atasatá retzetei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése