2014. május 6., kedd

Pariziene cu mere.

           

Pariziene cu mere
       Ingrediente:
           - 600gr fáiná
        - 2 ouá
        - 70 gr unt
        - 1 lingurá de ulei
        - sare
       - 30 gr. drojdie
       - 250 ml lapte
      umplutura:
          - 12 mere medii
          - 1 linguritá scortisoará
          - 5-6 linguri zahar
     1 ou bátut cu putiná smíntíná si zahár, pentru uns

Mod preparare

           -facem o  o maia din putin lapte íncálzit usor, 2 linguri de fáiná,drojdia, amestecám píná se dizolvá drojdia o lásám sá creascá .
         -íntr-un castron mare punem fáina, adaugám  ouale, untul si uleiul putin íncalzite., íncálzim laptele usor  { nu foarte tare ca sá nu oparitzi drojdia } punem zahárul , fáina si maiaua, amestecám bine  cu o lingurá si apoi trecem  la frámíntatul cu mína, circa 20 minute píná cínd aluatul ínceape sá facá básicutze, íl punem la dospit íntr-un loc cáldut ferit de curenti de aer, píná se dubleazá volumul aluatului.
umplutura:
         -curátám merele, le táiem  cubulete,  le punem cu zahárul si scortisoara la cálit la foc mic  píná se ínmoaie ,amestecínd din cínd íncínd, si dám la racit putin,

            -dupá ce aluatul e dospit íl ímpartim ín párti mici { depinde cít vreti sá fie de mari parizienele } si fiecare parte o íntindem íntr-o formá mai mult ovalá, punem íntr-o parte  o linguritá din umplutura de mere, pártile, marginile stínga si dreapta le íntoarcem putin peste umpluturá, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, rulám ín formá de ruladá, o asezám ín tava unsá si tapetatá cu fáiná sau cu hírtie de copt, ungem cu oul bátut, o asezám lí loc cáldutz 10 minute dupá care le dám la cuptor la foc moale píná se rumenesc frumos. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése