2014. május 1., csütörtök

Pástái ínnábusiti cu pastramá.

               

Pástái ínnábusiti cu pastramá
       fasolea:
              -  5 cátei  de usturoi 
              -  1 legáturá ceapá verde
              -  2 linguri  ulei 
              -  1 linguritá boia de ardei
              -  2 rosii decojite    

              -  750 gr fasole pástái,   
              -  vegeta , sare, piper , dupá gust 
              -  3 legáturi  verdeatá,pátrunjel, tzeliná, leostean
             -  2 ,,, 3 ardei grasi ,
             - 2,,,3 fire ceapá verde .
pastrama:
   - 750 gr.  carne de porc din  omoplat cu os ín mijloc.
vegeta ,  piper, seminte de mustar bine pisate  ,  condiment grill , ienibahar bine  pisat , usturoi presat  , toate dupá gust  , 5 linguri ulei .


Modul de preparare:
      -pregátim o marinadá pentru carne, piper , vegeta , condíment grill , seminte de mustar pisate, ienibahar pisat ,  usturoi  presat , le amestecám bine  íntrun castronel, apoi íncepem sá le frecám cu 3 linguir de ulei adáugate ín jet subtire uleiul , deci  procedeul maionezá , cínd condimentele sínt ca o pastá, si sau pátruns bine , frecám bine carnea cu  marinada, avínd grijá ca sá fie acoperitá toatá suprafata cárnii , si o dám la rece pentru 1 orá jumate íntr-un vas acoperit cu folie alimentará ,  sau chiar de seara píná ín altá zi, pentru a se pátrunde bine, dacá avem ami mult timp la dispozitie,
   -íntr-un vas de”yena” cu capac punem pastrama , o dám la cuptor , 20 minute, apoi facem testul furculitei, sau o gustám, dacá nu este gata, adáugám un strop de apá  si o punem ínapoi la cuptor pentru íncá 10 minute,
   -fasolea verde o curátám si o spálám bine . Pástáile se pot lása íntregi sau táia ín 2 – 3 bucáti , dupá perferintá , mie ími plac mult íntregi, putem gáti si cu fasole congelatá, ínsá atunci timpul de ínnábusire scade la jumátate timp,
  -usturoiul se curátá se piseazá sau  preseazá , ardeiul gras se taie mai dur
   -íntr-o cratitá se  íncinge bine uleiul,  se adaugá ceapa verde , ardeiul, mai la urmá usturoiul , se cálesc putin apoi se adaugá rosiile decojite si táiate cubuletze mici , se amestecá bine   se  adaugá  pástáile , si se condimenteazá ,vegeta  , sare , piper si ínnábusim pástáii, táiem frunza de tzeliná o adáugám si ínnábusim mai departe, cu capac binenteles  , amestecínd dín cínd ín cíná, si adáugínd cíte putzinticá apá , pentru ínnábusire , adáugám si leosteanul  tocat márunt , si mai ínnábusim putin , cam ín 30 minute, pástái sínt fierti  pentru consum, dacá gátim cu fasole congelatá atunci condiemntele si frunzele  verzi le adáugám toate odatá cu fasolea,
   -sá avem grijá sá nu punem prea multá apá la ínnábusit, ca nu cumva sosul sá fie prea lichid,
  -la sfírsit  se adaugá  pátrunjelul  táiat  márunt., se serveste caldá cu pastramá , sau ca atare , este ff delicioasá si fárá carne.



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