2014. május 24., szombat

Felii-portocale.


Felii-portocale

 piscot:
-       8 ouá
-       10 ling. zahár pudrá
-       8 ling. fáiná
-       1 linguritzá bicarbonat
-       1 lámíie

piscot cacao:
-       8 ouá
-       10 ling. zahár pudrá
-       6 ling. fáiná
-       1 linguritzá mocca bicarbonat
-       zema de la ½ lámíie
-       2 ling. caca o olandezá

crema:
-       1 litru lapte
-       4 plicuri budincá friscá
-       2 portocale
-       100 gr. cocolatá menaj
-       250 gr. zahár tos
-       1 plic gelatiná alimentará
-       4 dl. friscá pentru spumá

ornament:
-       100 gr. cicolatá amáruie
-       felii portocale

modul de preparare
         -pentru piscotul galben separám albusurile de gálbenuse, albusul íl batem spumá cu 3 ling. zahár  ½ zemá de lámíie, gálbenusele le frecám spumá cu 7 ling. zahár, coaja de lámíie si bicarbonatul stins cu zeama de la ½ lámíie, cínd gálbenusele sau albit ín deajuns, adáugám fáina apoi cu spatula íncorporám albusurile, ungem tava cu ulei, tapetám cu hírtie de copt si coacem un blat frumos ín 25 minute, dupá care facem proba de copt, íl dám la rácit complect,
       -pentru piscorul de cacao procedám identic cu diferntza cá la gálbenusele spumá adáugám 2 ling. cacao dupá care íncorporám fáina si albusurile spumá, apoi coacem identic cu blatul galben si dám la rácit complect, íntre timp pregátim crema,,,
  crema:
      -punem la fiert 8 dl lapte cu 250 gr. zahár tos, ín 2 dl lapte dizolvám praful de budincá, cínd laptele fierbe adáugám budinca dizolvatá, coja de portocale si fierbem o budincá bine omogená,
    -cu zeama de portocale dizolvám gelatina care o íncorpotám ín budinca íncá la fiert, ínvírtim de cíteva ori si dám budinca la rácit complect,
    -rázálim cicolata menaj, frisca o batem spumá tare, si le íncorporám cu grijá ín budinca rácitá, apoi ímpártzim crema ín 3 párti si jumátate, dupá care trecem la ansamblarea prájiturii,
     ansamblare:
         -avem 2 blaturi de tort, unul galben altul de cacao, fiecare íl táiem ín 2 orizontal ca sá obtzinem 4 foi, apoi pe platoul de prájituri asezám o parte blat galben peste care aplicám o parte din cremá, acoperim cu o parte blat cacao,,,,repetám operatzia píná la ultima parte de blat cacao care vine acoperitá cu jumátate portzie cremá, apoi cu cutzitul pentru curátzat zarzavat facem spanuri din ciocolata amáruie care le presárám peste crema de deasupra, dám  la rece pentru 1-2 ore, dupá care táiem felii dreptunghiulare si fiecare dreptunghi íl ornám cu frunze si felii de portocale, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei.
   
    

    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése