2014. március 15., szombat

Specialitate cu brínzá.


                         

Specialitate cu brínzá.

Aluat fraged
   - 300 gr fáiná
   - 150 gr zahár praf
   - 3 gálbenusuri
   - 1 lámíie, zeama si coaja rasá
   - 1 vírf cutit de bicarbonat
   - 1 vírf cuti de sare
   -  100 gr. unt 
   - 1 lingurá smíntíná grasá


Umplutura
    - 500 gr brínzá de vaci
   - 3 gálbenusuri de ou
   - 1 dl de smíntíná grasá
   - 1 lámíie ,, coaja si zeama
   - 150 gr zahár praf
   - 50 gr stafide
   - 2 linguri griz
   - 2 albusuri de ou bátute spumá
   - 50 gr biscuiti mácinati pentru presárat coca


Pentru spumá
    - 6 albusuri de ou
   - 200 gr zahár
   - 100 gr gem de caise


Preparare
          Coca : punem fáina pe suprafata de lucru, o amestecám cu zahárul , sarea , íntre palme frecám fáina cu untul , punem coaja de lámíie   iar  cu zeama de lámíie stingem bicarbonatul si-l adáugám, punem gálbenusurile si smíntína , apoi frámíntám o cocá  fainá molcutá , o ínvelim ín folie alimentará si o dám la  frigider la odihná  pentru o jumátate de orá  timp ín care preparám umplutura,  dupá jumátate de orá pe suprafata de lucru  presáratá cu fáiná  íntindem aluatul ín grosime de circa 0,5 cm, , o asezám ín tava de copt, o ímpungem bine cu furculita si o dám la cuptorul preíncálzit timp de 10- 12 minute, dupá care o scoatem  si o lásám sá se stímpere putin,
       Umplutura :  3 gálbenusuri de ou le frecám spumá cu zahárul , brínza o pisám ff  fin, apoi   adáugám gásbenusurile frecate spumá,, smíntína , 2 linguri bune de griz, coajá de lámíie rasá , acestea toate le frecám bine apoi usurel adáugám 2 albusuri bátute spumá fff tare , o íncorporám binisor  cu brínza , apoi peste coca íncá cáldutá , presárám biscuitii mácinati  si punem crema de brínzá , adicá umplutura,  care o íntindem frumusel peste toatá coca si o dám la cuptor  pentru cam 15 -20 minunte, dupá care facem proba scobitorii, dacá  este gata,, íntre timp batem cele 6 albusuri spumá ff tare , scoatem prájitura , albusul bátut spumá íl introducem ín sacul de ornat torta si íncepem sá rulám spuma  peste brínzá , ín valuri frumoase , sau ín formá de grilaj,, asa dupá cum aratá si poza,,, píná adáugám toatá spuma, dupá care o dám la cuptor , la foc potrivit ínsá nu mai ínchidem usa cuptorului , deoarece spuma nu are voie sá se coacá, numai  sá se usuce mai mult,, asa cum aratá si poza,,, deci usa cuptorului va rámínea deschisá ,,,,cínd spuma íncepe sá ea culoarea alunei , pedeasupra, atunci prájitura este gata,  o scoatem din cuptor . o lásám sá se ráceascá, o presárám cu zahár pudrá cu vanilie, si printre grilajurile  albusului de ou,, cu sacul pentru ornat torta, rulám  gem de caise , cum aratá si poza,,, dacá gemul este mult prea solid, íl subtiem putin cu  sirop sau apá fiartá ,,, este mult de lucru  dar meritá, este un deliciu.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése