2014. március 21., péntek

Cremes cu mere.

                   

Cremes cu  mere.

 Penru cocá:
      - ½ kg fáiná de buná calitate,
      - 200 gr unt sau margariná
      - 200 gr zahár praf
      - 1 linguritá mocca bicarbonat de sodiu
      - 1 lámíine
      - 2 gálbenusuri de ou
      - 2 linguri de smíntíná 20%
      -   sare

pentru umpluturá
      - 1.8 kg mere
      - 200gr zahár praf
      - 2 lingurite scortisoará
      - 1 lámíie
      - biscuit mácinati cít e nevoie, cam,,,100 gr,

crema :
      - 4 plicuri cu pudincá de vanilie,
      - 100gr zahár tos
      - 5 plicuri zahár vanilie
      - 6 albusuri de ou
      - 1 l lapte

Mod de preparare
        - Fáina o frecám íntre palme cu untul , adáugám zahárul praf, coaja de la o lámíine, putiná sare, smíntína  si bicarbonatul care íl stingem cu zeama de la lámíie , apoi cu miscári rapide, frámíntám ff bine,,,  ínvelim coca cu folie alimentará, si o dám la frigider pentru 1 orá,
    - Dupá 1 orá, scoatem coca , o ímpártim ín 3 bucáti, o íntindem subtire, si pe spatele unei távi de márime mijlocie , unsá bine cu grásime si presáratá cu fáiná ,o punem la copt, ín cuptorul íncálzit ín prealabil  , sá avem grijá sá nu uscám foile, cínt íncepe sá capete culoarea alunei , este deja coaptá.

Pentru umpluturá,,
        -  curátám merele  , le radem pe rázátoarea mare de mere , le presárám cu zahár dupá preferintá, lásam putin cu zahárul apoi le stoarcem de zeamá, nu prea tare, presárám cu scortisoará si coaja de la 1 lámíie , apoi le dám la  foc pentru  a le ínnábusim putin, adicá le fierbem  la foc potrivit mestecínd mereu, . le punem la  rácit, , dupá rácire dacá crema de mere nu este destul de omogená, adáugám biscuiti mácinati  , píná vom obtine  o cremá omogená , gata pentru aplicat pe foaie .

 Pentru cremá :
          - Amestecám praful de budincá cu 7 linguri  zahár tos , 5 plicuri  zahár vanilie , si íncepem íntr-un vas de fierbere sá amestecám cu litrul de lapte asa ín jet subtire, píná se íncorporeazá tot laptele , apoi dám la foc, si fierbem o budincá bine omogená.
Íntre timp, cu zahárul praf rámas batem 6 albusuri spumá ff tare , si íncetisor , lingurá cu lingurá , adáugám la budinca ín fierbere íncá, dar bine  omogená,,, píná la terminarea compozitiei de albusuri spumá,,,apoi mai frecám cíteva minute, si íncepem ansamblarea prájiturii,

           - ín tavá la fund ,,,asezám prima foaie , si turnám compozitia de mere ímpártim egal si uniformizám,,, aplicám a 2 - a foaie , o apásám putin  , si  turnám crema  de budincá , o ímpártim egal, si uniformizám  la fel,, apoi o ínchidem cu a 3 – a foaie, peste care dupá rácire, presárám zahár praf  cu vanilie. O acoperim cu folie alimentará si o dám la  rece pentru cíteva ore . 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése