2014. március 6., csütörtök

Ciorba de burtá.

                      

Ciorbá de burtá
         Ingrediente
- 2 kg burtá vitá
- 2 kg oase albe de vitá
- 1/2 kg smantana
- 2 morcovi mari
- 1 teliná mare
- 2 fire pátrunjel mari
- 2 ouá
- 1 cápátíná usturoi
- 1 legáturá leostean verde
- 2 , 3 ardei grasi
- otet dupá gust
- sare,piper, vegeta dupá gust

      Mod de preparare
                            - Se pun la fiert oasele de vitá ímpreuná cu burta , { eu am folosit oase de porc rasol }
Dupá aproximativ  30 – 40 minute  se adaugá si legumele táite ín bucáti mari si se lasá la fiert pe foc mic. Se verificá din cínd ín cínd burta si cínd este fiartá bine se scoate , se taie físii si se lasá deoparte. Se fierb oasele píná  cade tot de pe ele,apoi se scot ímpreuna cu legumele. Zeama  se strecoará si se pune ínapoi pe foc.Se adaugá usturoiul pisat ,otet dupa gust , vegeta , sare,piper,
Se adaugá burta táiatá precum  si carnea care au fost curátatá de pe oase
Smíntína se bate bine  cu ouále si cu 1 lingurá fáiná la care adáugám  si douá  trei  polonicuri  de zeamá fierbinte  amestecínd íncet ca sá nu se adune oul si smíntína .
Se drege ciorba cu amestecul obtinut si se mai dá íntr-un clocot.Se poate adáuga o lámíe   feliatá .Dupá  ce se stinge focul se adaugá o legáturá de leustean verde tocat márunt
Se serveste fierbinte cu ardei iuti si cu smíntíná

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése