2014. június 1., vasárnap

Varză cu ciolan.


Varză cu ciolan.

    ingrediente/5 portzii.
          - 2 kg varzá muratá
          - 1 ciolan aprox.1 kg – 1,5 kg
          -  ½ l suc de rosii
          - 1 dl ulei
          - 200 gr. slániná
          - 1 linguritzá boia dulce
          - 1 ceapá mare
          - 4 ardei grasi
          -  3 foi de dafin
          -  1 linguritzá cimbru mácinat
          -  1 ling. vegeta
          -  piper boabe , dupá gust
          -  ienibahar boabe dupá gust

Modul de preparare
       -portionám ciolanul afumat ín bucáti mai mari…íntr-o tigaie cu peretzii ínaltzi íncingem uleiul si prájim slánina, ín grásimea rezultatá rumenim bucátzile de ciolanul, dupa ce s-a rumenit scoatem si-l punem deoparte
      -stoarcem bine varza muratá si o táiem dupá preferintá, sau nu o táime, fiecare dupá gust, apoi ín grásimea rámasá dupá rumenirea ciolanului , táiem o ceapá fainá,  si 3,,4  ardei, cálim putin adáugám boia de ardei si turnám peste varza táiatá  ín prealabil, o amestecám  si apoi adáugám jumátate din cantitatea de varzá, pe fundul cratitei, punem  bucatile de ciolan, dafinul, cimbrul, boabele de piper si ienibahar, acoperim cu restul de varzá, si  punem apá píná la acoperire!
    -punem cratitza la foc, fierbem míncarea cam o jumátate de orá dupá care adáugám sucul de rosii si amestecám, apoi mai fierbem íncá aprox, o jumátate de orá, asta tot la foc mic,, iar  dupá cealatá jumátate de orá de fiert, stropim cu putin  ulei  peste varzá, si introducem cratita la cuptorul íncálzit ín prealabil, continuám fierberea , píná  mai scade apa si míncarea  íncepe sá se rumeneascá , amestecínd din cínd ín cínd,,,ín total cam o orá si la cuptor,,,, apoi servim cu smíntíná,,,



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése