2014. június 14., szombat

"Gnocchi" cu fasole.

                   

”Gnocchi” cu fasole.

     Ingrediente/4 portzii
      sosul:
-        3 ling. ulei
-        50 gr. unt
-        1 ceapá
-        2 ardei kalifornia rosu, verde
-        5 cátzei usturoi
-        300 gr. ”baby” spanac
-        300 gr. rosii
-        300 gr. fasole din conservá
-        1 ling. vegeta
-        piper dupá gust
-        100 gr. mozzarella rázálit
-        50 gr. parmesan rázálit

     gnocchi:
       - 800 gr. cartofi
-        3 ouá
-        1 ling. vegeta
-        2 ling. unturá gíscá
-        50 gr. unt
-        3 ling. ulei
-        1 leg.pátrunjel verde
-        fáiná cítá cuprinde

modul de preparare
       gnocchi:
           -curátám cartofii íi fierbem ín apá condimentatá cu vegeta, cínd cartofii sau fiert, íi strecurám, íi punem pa masa de lucru cu o furculitzá íi pisám pep,, apoi íncorporám 2 linguri unturá de gíscá, íi lásám sá se ráceascá complect,
      -dupá ce cartofii sau rácit, adáugám ouále, vegeta si fáiná cítá cuprinde pentru a obtzine o cocá nu prea moale, din care facem mai multe scorzi rotunde de grosimea degetului cel mic, íntr-un cuvínt prelucrám alautul ca si pentru gombotzi cu prune si nudli,, apoi íl ímpártzim ín scorzi, presárám masa de lucru bine cu fáiná si cu podul palmei rotunjim-lungim alautul ín formá de scoardá lungá, dupá care táiem scoarda ín bucátzi de circa 1,5 cm, opreratzia de rotunjire-lungire-táiere se repetá píná la terminarea aluatului,
     -punem apá la fiert íntr-o cratitzá cu peretzi ínaltzi cu putziná sare, cínd apa clocoteste adáugám ”gnocchi” dar numai atítzi cít sá acopere fundul cratitzei, cínd alautul vine la suprafatza apei mai fierbem 3 minute dupá care limpezim cu apá caldá,
     -íncingem untul ín 3 linguri ulei píná face spumá,  luám vasul deoparte, tocám pátrunjelul verde, presárám peste untul íncins si imediat adáugám gnocchi, íi ínvírtim de cíteva ori,
    sosul:

       -íncingem 3 ling. ulei si untul, tocám ceapa márunt si ardeiul mare, cálim ceapa si ardeiul íl inmuiem doar, adáugám rosiile decojite, usturoiul pisat, spanacul, condimentám cu vegeta piper dupá gust, stingem cu 2 dl apá, fierbem píná sosul se íngroasá putzin, adáugám conserva de fasole, fierbem 3 minute, adáugám cascavalul rázálit sau táiat ín cubuletze, conserva de fasole si fierbem íncá 3-5 minute apoi presárám cu pátrunjel verde tocat si servim caldá, eventual presáratá cu cascaval, dupá dorintzá si preferintzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése