2014. június 13., péntek

"Gnocchi".

                   

”gnocchi”.

    ingrediente/4 portzii
-       800 gr. cartofi
-       3 ouá
-       1 ling. vegeta
-       2 ling. unturá gíscá
-       50 gr. unt
-       3 ling. ulei
-       1 leg.pátrunjel verde
-       fáiná cítá cuprinde

modul de preparare
          -curátám cartofii íi fierbem ín apá condimentatá cu vegeta, cínd cartofii sau fiert, íi strecurám, íi punem pa masa de lucru cu o furculitzá íi pisám pep,, apoi íncorporám 2 linguri unturá de gíscá, íi lásám sá se ráceascá complect,
      -dupá ce cartofii sau rácit, adáugám ouále, vegeta si fáiná cítá cuprinde pentru a obtzine o cocá nu prea moale, din care facem mai multe scorzi rotunde de grosimea degetului cel mic, íntr-un cuvínt prelucrám alautul ca si pentru gombotzi cu prune si nudli,, apoi íl ímpártzim ín scorzi, presárám masa de lucru bine cu fáiná si cu podul palmei rotunjim-lungim alautul ín formá de scoardá lungá, dupá care táiem scoarda ín bucátzi de circa 1,5 cm, opreratzia de rotunjire-lungire-táiere se repetá píná la terminarea aluatului,
     -punem apá la fiert íntr-o cratitzá cu peretzi ínaltzi cu putziná sare, cínd apa clocoteste adáugám ”gnocchi” dar numai atítzi cít sá acopere fundul cratitzei, cínd alautul vine la suprafatza apei mai fierbem 3 minute dupá care limpezim cu apá caldá,

     -íncingem untul ín 3 linguri ulei píná face spumá,  luám vasul deoparte, tocám pátrunjelul verde, presárám peste untul íncins si imediat adáugám gnocchi, íi ínvírtim de cíteva ori apoi servim língá orice fel de tocánitzá, dupá cum  se vede si ín imaginea atasatá retzetei, sínt grozave cu ardei coptzi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése