2014. június 7., szombat

Salatá de cartofi.

                  

Salatá de cartofi

   ingrediente/4 portii
-       10 cartofi márime medie
-       7 ouá
-       1 leg. mare ceapá verde
-       3 dl. ulei
-       1 ling. mustar
-       1 ling. otzet
-       1 ling. vegeta
-       1 vírf cutzit piper
-       4 buc. rosii márime medie
-       1 cápátzíná salatá 

Modul de preparare
        -punem cartofii la fiert ín coajá cu sare, fierbem si 5 ouá, píná fierb cartofii pregátim maioneza, din 2 gálbenusuri de ou crude si 1 gálbenus fiert, pisám cu furculitza gálbenusul fiert, adáugám gálbenusele crude, apoi frecám gálbenusele cu 2 dl ulei adáugíndul ín jet subtzire frecínd mereu píná la íncorporarea totalá a celor 2 dl ulei, apoi adáugám 1 lingurá mustar, frecám  mai departe íncá cíteva minute, dupá care dám la frigider píná la folosire,
       -cínd cartofii sínt fiertzi, íi strecurám si íi rácim, apoi íi curátzim de coajá si íi táiem rondele ímpreuná cu cele 4 ouá fierte din care punem deoparte cíteva rondele pentru ornament, táiem ceapa verde cu verdeatzá cu tot, presárám peste cartofi,
      -fierbem 1 dl apá, o rácim si o condimentám cu vegeta, piper, otzet si sare dacá mai e nevoie, adáugám la cartofi, si usurel amestecám cu grijá sá nu rupem cartofii si ouále pe cít posbil, apoi adáugám maioneza, íncorporám cu grijá, asezonám de condiemnte, vegeta, piper, mustar, otzet, dupá gust si preferintzá,  dupá care ímbrácám tava de servit cu frunze de salatá verde, asezám salata de cartofi peste salata verde si ornamentám cu rosii, felii de ouá si ceapá verde tocatá,  dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care servim ca garniturá língá snitzele sau fripturá de porc,

     mentziuni:  dacá dorim sá servim salata caatare, atunci adáugám la salatá 300 gr. salam, suncá, círnatzi, ce avem ín frigider, este o ciná gustoasá si sátzioasá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése