2015. január 24., szombat

Strudel cu varza.


Strudel cu varzá si círnati

 

              aluatul:
                     -  500 g fáiná
                     -  20 g drojdie
                     -  sare
                     -  3 ling.unturá

             umplutura:
                     -  1 varzá albá, máriem medie
                     -  2 fire círnati picantzi
                     ,,, sau  círnati grill 6 bucátzi
                     -  1 ceapá
                     -  1 ling. ulei
                     -  150 gr. slániná afumatá
                     -  1 vírf cutzit piper


 

Modul de preparare

          -freacá íntre palme  fáina cu drojdia , 1 lingurá unturá si sare, toarná treptat apá la temperatura míinii, píná obţii un aluat potrivit de moale, frámíntám bine detot, píná face básici si va fi elastic, acoperá-l cu un prosop de bucátárie  si lasá-l la dospit aprox. 15 minute.

             -taie varza sau dá-o pe  rázátoarea mare , presará putiná sare,, si lasá sá stea 5 minute, apoi o freci bine, si o storci complect de zeamá,
          -ín lingura de ulei, prájeste slánina,  rumeneste  círnatii { eu am folosit círnati grill } punei deoparte si ín grásimea rámasá  adaugá varza, cáleste-o mestecínd mereu, píná va  lua  culoarea alunei coapte, potriveste de sare si  piper.
            -din aluat, íntinde o foaie cít se poate de subţire ,, cít mai mare, unge-o  bine, asa mai grosutz cu 2 linguri unturá de casá si la margine aluautlui adicá ín partea dinspre tine aseazá varza de la cap la cap ín lungime ín strat mai gros, pe látime de cam  5 – 6 cm , apoi aseazá círnatii rumenitzi dea lungul verzei ,
           -ruleazá  stríns cu grijá ca dacá se poate círnatii sá rámíná íngropati ín varzá, cum se vede ín poza de sus, taie strudelul lung ín 2 sau 3 bucátzi cít de lung doresti,,,apoi unge o tava de copt cu ulei o tapetezi  cu hírtie de copt, aseazá  strudelul ín tavá  , ungel pedeasupra cu putiná smíntíná  de  20 % dál la cuptor  , coace  30-35 minute la foc moale, apoi dá-l la rácit, nu felia fierbinte .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése