2015. január 3., szombat

Piftie sau racituri din cap de porc.

                         
Piftie din cap de porc.

           ingrediente
-        ½ cap porc circa 1,5 - 2 kg.
-        4 buc. urechi porc
-        2 morcovi márime medie
-        1 rádáciná pátrunjel
-        1 tzeliná medie + 2-3 frunze
-        2 cápátzíni mari usturoi
-        2 cepe
-        1 ling. piper boabe
-        1 ling. ienibahar boabe
-        3 ardei grasi
-        1 ling. rasá sare
-        40 gr. gelatiná alimentará

Modul de preparare
               -pentru ínceput dacá carnea este de magazin, prájim bine la foc deschis soricul, le radem cu cutzitul, le spálám bine ín apá caldá, apoi le punem la apá rece 1-1,5 ore,
          -íntre timp curátzám zsarzavaturile, dupá ce carnea a stat la apá rece, spálám bine, apoi íntr-o oalá de 6 litri asezám capul de porc, táiat ín mai multe bucátzi, peste el asezám urechile, 1 cápátzíná de usturoi curátzatá, ceapa, zarzavaturile curátzate dar íntregi, piperul boabe, ienibaharul boabe si ardeiul gras, dupá care umplem oala cu apá, punem 1 lingurá rasá sare si dám la fiert, cínd íncepe sá clocoteascá luám focul la minim, ca apa sá nu fiarbá ín clocot, numai sá márgeleascá usor ca si supa de carne,
          -fierbem ín acest stil, píná carnea se desface de pe os, adicá dacá prindem osul si íl ridicám din oalá, sá ne rámíná osul gol curátzat ín míná,
          -cínd carnea se desprinde de pe os, luám oala deoparte, strecurám ín oalá curatá toatá zeama rámasá dupá fiert si o dám la foc mai departe, dar tot ín stilul márgelind, repet, nu are voie sá clocoteascá,
          -curátzám cápátzína de usturoi rámasá, o presám cu presa de usturoi, o adáugám la zeama de carne, dizolvám 40 gr. gelatiná alimentará ín 2 dl apá caldá, o adáugám ín oalá si lásám sá mai márgeleascá píná desfacem toatá carnea si o portzionám ín cutiutze, castronase formá dreptunghiulará, sau ín ce dorim, apoi ímpártzim zeama pe fiecare castronas, sau farfurie, dupá care dám la rece píná a doua zi , cínd servim,

         -eu adaug odatá cu gelatina si o linguritzá rasá boia de ardei dulce, ími place sá fie putzin rozá, cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi le scot din castronase, mai pun sare peste ele si le servesc cum se vede mai sus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése