2015. január 11., vasárnap

Desert "Stiria".

         

Desert „Stiria”.

          aluatul:
-        500 gr. brínzá de vaci
-        15 ling. fáiná
-        50 gr. unt
-        3 ouá
-        1 linguritzá sare
           sosul:
-        5 ouá
-        200 gr. zahár pudrá
-        3 vanilii
-        1 lámíie
-        250 gr. smíntíná
-        1 ling. unt
-        1 ling. pesmet
     
  Modul de preparare
             aluatul: -frámíntám brínza cu fáina, ouále, sarea, 50 gr. unt si íntindem o páturá de aluat, mai grosutzá, circa 3 mm grosime, táiem táitzei de 1 cm látzime si 5-6 cm lungime,
                -punem 3 litri apá cu sare si 1 dl ulei la fiert, cínd apa clocoteste adáugám táitzeii si fierbem 5 minute, apoi strecurám clátim cu apá caldá, punem deoparte píná pregátim sosul,
         sosul: -separám oulále, gálbenusul íl frecám spumá cu 100 gr. zahár pudrá,100 gr. smíntíná, coaja de la 1 lámíie,  albusurile le batem spumá tare cu 100 gr. zahár pudrá, si usurel le íncorporám ín compozitzia de gálbenuse, adáugám usurel táitzeii, ungem un vas de „yena” cu unt, presárám cu pesmetul, turnám compozitzia ín vasul de „yena” nivelám frumos si dám vasul la cuptor la 180 grade timp de 20-25 minute, cínd sa rumenit frumos, scoatem vasul de la cuptor, íl lásám putzin sá se rácoreascá, dupá care presárám cu zahár pudrá vanilinat, frecám 150 gr. smíntíná cu zahár vanilinat si servim cu desertul, cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése