2014. november 5., szerda

Pilaf de orez "a la vio".

            

Pilaf de orez ”a la vio”.

      ingrediente / 6 portzii.
-        750 gr. piept pui dezosat
-        250 gr. orez
-        2 morcovi mari
-        1 buc. praz 20 cm
-        3 ardei grasi
-        1 tzeliná micá
-        200 gr. ciuperci sampion
-        100 gr. mazáre verde congelatá
-        150 gr. porumb boabe congelat
-        4 cátzei usturoi
-        1 ling. vegeta
-        1 lingureitzá piper mácinat
-        2 dl ulei
-        1 leg. pátrunjel verde

Modul de preparare
                 -tocám prazul márunt, ardeii ín cuburi, morcovul, tzelina cuburi mari, ciupercile felii, pieptul de pui ín cuburi mai márisoare, íncingem 1 dl ulei, cálim prazul, ardeiul, adáugám morcovul, tzelina si ínnábusim píná morcovul este aproape moale, adáugám cuburile de carne, condimentám cu vegeta, sare, piper,  usturoi pisat, adáugám mazárea, porumbul boabe si ínnábusim totul íncá 10-15 minute, píná scade apa lásatá de carne, apoi dám deoparte, deci sá obtzinem un sos cít mai scurt,

         -íncingem 1 dl ulei, adáugám orezul, íl cálim píná ísi schimbá putzin culoarea, íl stingem cu apá fierbinte, dubla cantitate a orezului, presárám cu vegeta, acoperim vasul si fárá sá mestecám íl fierbem píná scade apa complect de pe el, luám  deoparte, adáugám compozitzia cu carnea, presárám cu pátrunjel verde tocat, omogenizám, acoperim vasul íncá 10 minute, apoi servim cu orice fel de muráturá, eu cu salatá de ardei copt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése