2014. november 27., csütörtök

Piept de curcan "a la Kiev".

           

Piept de curcan ”a la Kiev”.

        ingrediente / 4 portzii.
-        600 gr. pipet curcan
-        100 gr. unt
-        150 gr. cascaval
-        200 gr. suncá presatá
-        4 cátzei usturoi
-        1 ling. pátrunjel verde tocat
-        1 vírf cutzit piper
-        1 ling. vegeta
-        3 ouá
-        200 gr. fáiná
-        200 gr. pesmet
-        5 dl ulei

Modul de preparare
                    -táiem pipeptul de curcan ín 4 felii, batem feliile putizn mai subtzire ca si pentru snitzel, le frecám bine cu vegeta, piper si putziná sare, le punem deoparte, píná pregátim umplutura, untul sá fie la temperatura camerei, íl frecám spumá cu putziná vegeta si sare dacá e nevoie, ínsá sá tzinem cont cá si cascvavalul contzine sare, cínd untul e ca o cremá spumoasá adáugám pátrunjelul tocat , cascavalul rázálit, íncorporám bine apoi umplem ruladele de curcan, asezám o bucatá din piept pe masa de lucru, o acoperim cu felii de suncá presatá peste care aplicám 2-3 linguritze din umplutura de unt, apoi ínchidem bucata de carne la cele douá capete si rulám foarte leger bucata de carne ín formá de rulou, eventual o prindem cu scobitori, eu nu le prind cu nimic, dupá care trecem la ímbrácarea lor cu ouá si pesmet,

            -batem cele 3 ouá spumá, adáugám 2 linguri ulei si 1 fáiná, plus 2 dl apá mineralá gazoasá, le batem bine fárá cocolosi, dupá care íncingem 5 dl ulei, nu prea tare cam la 160-180 grade, dám ruloul prin fáiná apoi ou si íl rostogolim prin pesmet dupá care íl cufundám ín uleiul ínfierbíntat, si-l prájim la foc moale íncetisor de culoarea alunei bine coapte, íl scoatem pe servetzel de hírtie, si continuám operatzia píná la terminarea ingredientelor, apoi servim cu cartofi evantai si muráturá asortatá, táind fiecare bucatá pedindouá oblic ín fiecare farfurie, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, este o míncare pentru ocazii speciale.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése