2014. november 29., szombat

Ouă de cazino.

             

Ouá de cazino.

        umplutura:
-        6 ouá fierte
-        50 gr. unt
-        2 ling. rase fáiná
-        2 dl lapte
-        1 ling. rasá vegeta
-        1 vírf cutzit nucsoará
-        1 vírf cutzit piper alb
-        200 gr. brínzá topitá
        salata:
-        450 gr. zarzavat mix congelat
-        3 cartofii fiertzi márime medie
-        300 gr. castravetzi muratzi
-        3 mere ionathan
        maioneza:
-        2 gálbenuse de ou crude
-        2 gálbenuse de ou fierte
-        6 dl ulei
-        1 ling. mustar
-        3 dl smíntíná
-        1 ling. rasá vegeta
-        1 vírf cutzit piper alb
-        1 ling. zahár pudrá
-rosii , castravazi verzi, frunzá de pátrunjel verde, ardei kalifornia rosu pentru ornat.

Modul de preparare
                   -pentru ínceput pregátim maioneza, pisám bine de tot gálbenusele fierte, adáugám gálbenusele crude si íncepem frecatul adáugínd uleiul ín jet subtzire píná la terminarea uleiului, apoi íncorporám mustarul, zahárul pudrá, sare si smíntíná, gustám, asezonám de condimente, vegeta, piper alb si dám la frigider, trecem la pregátirea besamelului adicá sosul alb,,
             -íncingem untul ín tigaie, cálim ín untul fierbinte cele 2 linguri fáiná, stingem cu laptele, condimentám cu vegeta, piper, nucsoará, si fierbem un chelm mai omogen care íl dám la rácit complect, íntre timp pregáti salata,,,
             -punem apá la fiert cu vegeta, cínd apa fierbe adáugám zarzavatul mix congelat, dám la fiert, din momentul cínd a ínceput sá clocoteascá fierbem exact 5 minute, strecurám imediat si dám la rácit imediat íntinzíndul íntr-o tavá mare, píná zarzavatul se ráceste táiem cubuletze micutze de tot cartofii fierti, castravetzii murati si merele, apoi le punem toate ín castronul pentru salatá : zarzavatul, cartofii fiertzi, castravatzii muratzi, merele, punem deoparte din maionezá 5-6 linguri, iar restul o íncorporám ín zarzavaturile pentru salatá, omogenizám, asezonám de condimente : vegeta, piper, mustar, smíntíná dacá e nevoie si sare, apoi turnám salata pe platoul pentru ouá umplute, nivelám frumos, dám la frigider si pregátim umplutura pentru ouá,,,

           -táiem ouále ín douá dea lungul, scoatem  gálbenusurile si le pisám bine, adáugám la chelmul deacum rece complect, punem si brínza topitá, omogenizám, asezonám de condimente : piper, vegeta, sare, másurám crema ín sacul de spumá si umplem albusurile puse deoparte, apoi le asezám pe fiecare pe platou pe salatá cu umplutura ín jos, píná la terminarea ingredientelor, dupá care acoperim fiecare ou cu maioneza pusá deoparte si ornám platoul dupá plac, preferintzá si fantezie fiecare, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, apoi dám la frigider píná la consumare. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése