2014. november 24., hétfő

Felii de tort.

            

Felii de tort

         blatul:
-        300 gr. fáiná
-        300 gr. zahár praf
-        250 gr. margariná rama
-        9 ouá
-        1 lámíie
-        1 linguritzá bicarbonat
-        1 praf budincá vanilie
-        1 praf budincá ciocolatá
-        1 praf budincá zmeurá sau punci
        crema:
-        2 plicuri budincá friscá
-        5 dl lapte
-        3 ling. zahár
-        150 gr. zahár praf
-        250 gr. margariná rama
       glazura:
-        120 gr. ciocolatá menaj
-        50 gr. margariná
-        1 dl lapte

Modul de preparare
                  blatul: -separám gálbenusele de albusuri, frecám gálbenusele spumá cu 150 gr. zahár praf si margarina moale detot, píná vom obtzine o cremá spumoasá albicioasá, adáugám coaja de lámíie si bicarbonatul stins cu zema de la ½ lámíie, frecám píná la íncorporare complectá, apoi ímpártzim compozitzia ín trei pártzi, dupá care ungem o tavá de copt de 25/35 cm, tapetám cu hítzie de copt,
            -apoi íntr-o parte din gálbenusele spumá íncorporám praful de bunicá vanilie, ín a doua parte praful de budincá ciocolatá si ín a treia parte praful de budincá zmeurá sau puncs, ce am ales,
           -batem spumá foarte tare albusurile de ou cu 150 gr. zahár si zema de la ½ lámíie, ímpártim spuma ín trei pártzi egale, o pare o íncorporám cu spatula ín compozitiza de gálbenuse cu budinca de vanilie, restul albusului spumá íl dám la rece, nivelám compozitzia galbená ín tava unsá si tapetatá cu hírtie de copt, o dám la cuptorul preíncálzit la foc potrivit pentru 20 minute dupá care facem proba de copt, dacá rámíne aluat pe scobitoare mai coacem cíteva minute, 5-8, dupá care scoatem foaia si o dám la rácit,
          -íntre timp contiunám opreatia de íncorporare al albusului spumá si ín compozitzia de ciocolatá si íl coacem la fel ca pe cel galben, pe rínd nu deodatá, numai dupá coacerea unui blat íncorporám albusurile ín celálalt blat, ca nu cumva spuma sá scadá íntre timp píná se coace un blat, cínd am terminat operatzia cu toate trei blaturile: vanile, ciocolatá zmeurá-punci, píná blaturile se rácesc complect trecem la pregátirea cremei,,,,
             crema: -punem 3 dl lapte la fiert cu 3 linguri zahár, dizolvám budinca de friscá ín 2 dl lapte, cínd laptele dá ín clocot, adáugám budinca dizolvatá si fierbem un chelm bine omogen, care íl dám la rácit complect timp ín care frecám spumá margarina cu 150 gr. zahár, cínd chelmul de budincá sa rácit complect, íl íncorporám ín compozitiza de margariná si continuám frecatul píná obtzinem o cremá spumoasá , mátásoasá, apoi ansamblám prájitura, asezám pa tava de prájituri blatul de ciocolatá, peste care aplicám jumátate din cremá, acoperim cu blatul de zmeurá peste care nivelám cealatá parte din cremá, care vine acoperitá cu blatul de vanilie, dupá care glazurám,,,

              glazura: -fierbem pe baie de abur 120 gr. ciocolatá menaj cu 50 gr. unt si 1 dl lapte, píná cicolata se dizolvá complect, va fi bine fluidá , lucioasá si mátásoasá, apoi o nivelám peste prájiturá adicá peste blatul galben dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care dám prájitura la rece pentru 2-3 ore, apoi cu cutzitul trecut prin apá fierbinte feliem si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése