2014. október 4., szombat

Varză creaţă gratinată.


Varză-creaţă gratinată.

          ingrediente/6portzii
-        3 kg. varzá creatzá
-        3 buc. cuburi concentrat supá carne
-        1 ceapá mare
-        4 buc. ardei grasi
-        1 linguritzá boia dulce
-        1 linguritzá piper mácinat
-        1 linguritzá chimen mácinat
-        1 linguritzá mágheran
-        1 ling. vegeta
-        1 ling.pastá ardei kapia
-        200 gr. caizer sau slániná afumatá
-        6 ling. ulei
-        600 gr. carne tocatá
-        200 gr. orez
-        5 dl smíntíná
-        3 ling. fáiná
-        3 dl lapte
-        1 linguritzá nucsoará
    Modul de preparare
           -curátzám varza si o táiem ín físii groase , mari, punem apá la fiert cu 3 cuburi supá concentrat, putziná vegeta, piper si mágheran, cínd apa clocteste adáugám varza si o fierbem buná pentru consum, apoi o punem ín strecurátor ca sá se scurgá bine, íntre timp pregátim orezul si carnea si anume,,,
          -táiem caizerul-slánina ín cubuletze, íncingem 3 linguri ulei si prájim caizerul-slánina, apoi scoatem din grásimea rezulatatá 5 linguri de grásimea si punem  laoparte, ín restul de grásime cálim ceapa tocatá márunt si ardeiul gras, presárám cu boia, adáugám imediat carnea tocatá, condimentám cu piper, chimen, mághiran, vegeta, pastá de ardei kapia, ínvírtim de cíteva ori si stingem cu 2 dl din supa unde a fiert varza, ínnábusim carnea píná scade toatá supa, cínd carnea íncepe sá  sfíráie ín cratitzá o luám deoparte,,,,
          -íncingem 3 linguri ulei, adáugám orezul, íl cálim píná se ínfierbíntá puternic, stingem cu cantitatea dublá a orezului din supa ín care a fiert varza si fierbem fárá sá mestecám píná orezul absoarbe toatá supa, apoi dám deoparte si lásám acoperit 10 minute si adáugám orezul la compozitzia de carne tocatá, asezonám de condimente,  lásám compozitzia deoaprte si trecerm la pregátirea sosului alb,,,
         sosul alb: -íngingem grásimea pusá laoparte, adicá 5 linguri grásime ín care cálim cele 3 linguri fáiná, stingem cu 3 dl lapte, condimentám cu vegeta si nucsoará, fierbem un sos mai omogen apoi dám putzin la rácorit si adáugám 3 dl smíntína, omogenizám si trecem la etajarea míncárii, si anume,,,
            -ungem bine cu unturá sau ulei un vas de ”yena” sau tavá de fripturi, ímpártzim varza ín douá pártzi, o parte o asezám pe fundul vasului, stropim binisor cu sos alb peste care nivelám compozitzia de carne tocatá, ínvelim carnea tocatá cu varza rámasá peste care nivelám sosul alb rámas, stropim cu grásime si dám vasul la cuptorul preíncálzit , la foc potrivit, píná se rumeneste frumos pe toatá suprafatza dupá care portzionám si servim caldá cu smíntíná din ambundentzá.

    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése