2014. október 11., szombat

Macaroane la cuptor.

                     

Macaroane la cuptor

             ingrediente/4 portzii
-        300 gr. macaroane
-        300 gr. carne tocatá
-        3 ling.unt
-        2 ling. ulei
-        2 cepe
-        4 ardei grasi
-        3 buc. rosii
-        1 ling. vegeta
-        1 vírf cutzit piper mácinat
-        2 dl supá zarzavat
-        1 linguritzá busuioc
-        1 linguritzá oregano
-        1 leg. pátrunjel verde
              sos alb:
-        3 ling. unt
-        4 ling. fáiná
-        3 dl lapte
-        1 ling. vegeta
-        1 vírf cutzit nucsoará
-        150 gr. cascaval rázálit
-        3 dl smíntíná
Modul de preparare
                   -pentru ínceput punem 3 litri apá la fiert cu sare, cínd apa clocoteste adáugám macaroanele si le fierbem circa 20 minute, apoi le strecurám, le clátim bine cu apá caldá, le punem deoparte píná la folosire,,,
              -íncingem untul ín 2 linguri ulei si cálim bine ceapa tocatá márunt si ardeii, táiem rosiile ín cuburi, le adáugám ínvírtimd ecíteva ori si adáugám carnea tocatá care o ínnábusim píná scade apa care o lasá carnea, cínd carnea íncepe sá sfíráie ín cratitzá stingem cu 2 dl supá-zarzavat, condimentám cu vegeta, piper, busuioc, oregano si ínnábusim píná scade tot lichidul, apoi turnám carnea peste macaroane, omogenizám asezonám de condimente si pregátim sosul alb,,,
        sosul alb: -íncingem 3 ling. unt, adáugám fáina si o cálim putzin, cínd sa ínfierrbíntat deajuns o stingem cu 3 dl lapte, condimentám cu vegeta si nucsoará, apoi fierbem un sos mai omogen, dám laoparte de pe foc, lásm sá se rácorescá putzin, adáugám 1 dl smíntíná, íntre timp ungem, bine cu unt un vas de ”yena” sau o tavá pentru fripturi, ímpártzim sosul alb ín douá párti, o parte o amestecám cu macaroanele si pátrunjelul verde tocat, apoi turnám macaroanele ín vasul de ”yena”, nivelám ínvelim macaroanele cu sosul rámas, apoi dám la cuptor 15-20 minute, scoatem vasul de la cuptor, presárám cu cascavalul rázálit, punem ínapoi la cupptor píná cascavalul se rumeneste putzin apoi servim calde cu smíntíná sau sos de símntíná.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése