2014. október 21., kedd

Pite friable cu mere.

                 

Pite friable cu mere

        coca:
-        500 gr. fáiná
-        200 gr. unt
-        1 lámíie
-        1 linguritzá bicarbonat
-        150 gr. zahár pudrá
-        2 ling. smíntíná
-        1 ling. sare
-        3 gálbenuse de ou
        umplutura:
-        2 kg. mere
-        150 gr. zahár pentru mere
-        100 gr. nucá mácinatá
-        2 plicuri budincá gust-friscá
-        5 ling. zahár pentru budincá
-        50 gr. unt
-        2,5 dl lapte
-        1 lámíie
-        1 linguritzá scortzisoará
-        3 albusuri de ou
-        3 ling. zahár praf pentru albusuri

Modul de preparare
           -pentru ínceput separám albusurile de gálbenuse si le punem deoparte fiecare, punem fáina pe masa de lucru, zahárul, sare si coaja de la 1 lámíie, dupá care frecám fáina íntre palme cu untul, facem un cuib ín compozitzia de fáiná, ín care punem 3 gálbenusuri de ou, stingem bicarbonatul cu zema de la ½ lámíie íl adáugám, apoi adáugám smíntína, frámíntám o cocá destul de molcutzá care o ímpachetám ín folie alimentará si o dám la frigider píná pregátim merele si budinca,
         -curátzám merele le rázálim , le presárám cu 150 gr. zahár, coaja de le 1 lámíie, zema de la ½ lámíie , scortzisoara, le lásám putzin píná se topeste zahárul apoi le cálim píná scade tot lichidul, adáugám 50 gr. unt, le luám de pe foc, mestecám mereu píná se topeste si omogenizeazá untul apoi le dám la rácit,,,,
         -dizolvám praful de budincá ín lapte cu  5 linguri zahár, íl dám la fiert si fierbem o budincá omogená, batem spumá tare 3 albusuri de ou cu 3 linguri zahár si zema de la ½ lámíie, cínd budinca este fiartá o luám jos de pe foc si cu spatula cu mare grijá íncorporám albusul ín budincá mestecínd de jos ín sus mereu píná la íncorporare complectá, apoi,,,
               -scoatem aluatul de la frigider, íl ímpártzim ín douá párti, ungem bine tava de copt cu unt si presárám cu fáiná, íntindem o foaie si o aplicám ín tavá ín asa fel ca sá íi facem putizná margine, ímpungem bine cu furculitza foaia peste toatá suprafatza, presárám cu nuca mácinatá foaia si nivelám peste nucá umplutura de mere peste care nivelám budinca apoi íntindem a doua foaie si táiem físii care le asezám peste crema de budincá ín formá de gratii dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care batem 1 ou spumá cu zahár si 1 linguritzá de smíntíná cu care ungem gratiile de aluat de 2-3 ori si dám la cuptorul preíncálzit la 200 grade timp de 10 minute dupá care tragem focul la moderat si coacem mai departe íncá 25-30 minute, timp ín care íntoarcem tava odatá ín cuptor, apoi scoatem prájitura, presárám cu zahár pudrá, sau nu, fiecare dupá preferintzá, dám la rácit, apoi feliem si servim.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése