2015. március 27., péntek

Legume la cuptor.



Legume la cuptor.

          -folositzi legumele din supa de carne, sau zarzavat,-morcov, pátrunjel, pástírnac, tzeliná, cartofi,
          -scoatetzi legumele fierte din supá și puneți-le la scurs,
lasatzi-le sá se ráceascá complet, pentru a le putea táia mai usor, ungetzi o tavá cu unt, sau cu ulei,
          -táiatzi legumele fierte ín bucátzi potrivite, lunguietz sau rondele de 5 – 6 mm, cartofii si tzelina ín sferturi pe care apoi le feliați la o grosime de 3 – 5 mm, sau ín patru,
         -asezatzi legumele ín tavá si asezonatzi cu vegeta, coreandru pisat și piper dupá gust, datzi tava la cuptor pentru 10-15 minute,
           -rumenitzi legumele la foc iute 5 – 7 minute, urmárindu-le permanent, ca sá nu se ardá, íntre timp pregátitzi un sos, dacá avetzi grásime rámasá de la fripturá, dacá nu , folositzi unturá de gíscá, sau,,,,cálitzi putzin 2 linguri fáiná, stingetzi cu supá vitá sau supá zarzavat,, adáugatzi 2 dl smíntíná, datzi 2-3 clocote si turnatzi peste legumele  la cuptor,

           -servitzi ca garniturá língá fripturá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése