2014. december 30., kedd

Găluşte aurii cu toppings.

              

Gáluste aurii cu toppings.

         aluatul:
-        2 dl lapte
-        150 gr. iaurt natur
-        3 gálbenuse de ou
-        150 gr. zahár
-        150 gr. zahár maro
-        700 gr. fáiná
-        30 gr. drojdie proaspátá
-        200 gr. unt
-        250 gr. nucá mácinatá
-        1 lámíie
         topping:
-        1 l lapte
-        200 gr. zahár
-        1 plic budincá vanilie
-        1 coajá lámíie rasá
-        1 ling. esentzá vanilie
-        3 gálbenuse de ou

Modul de preparare
               aluatul: -íncálzim putzin 1 dl lapte cu 1 lungurá zahár, punem drojdia la dospit, cínd drojdia a crescut índeajuns adáugám 100 gr. unt topit dar nu fiert, 3 gálbenuse de ou, iaurtul, 150 gr. zahár tos, íncepem frámíntatul si adáugám atíta lapte cáldutz ca sá obtzinem un aluat mai molcutz asa,, frámíntám bine detot, píná face básici apoi íl punem la loc ferit de curentzi de aer si cáldutz la dospit píná ísi dubleazá bine volumul,
           -mestecám nuca mácinatá cu zahárul maro si coaja de láímie, topim untul rámas, adicá 100 gr. pregátim tava de copt, ungem cu ulei si tapetám cu hírtie de copt, sau o formá de kuglof, apoi, din alautul dospit rupem aluat de márimea unei mingi de tenis, o dám prin untul topit, o parte o táválim prin nuca cu zahár, si o asezám ín tava de copt formínd rínduri píná la capátul távii cu partea cu nucá spre ínafará si continuám operatzia píná la umplerea távi si terminarea aluatului, asezíndu-le stríns una língá alta ín rínd frumos gáluscutzele, dupá care dám la dospit tava cu gáluscutzele timp de 30-40 minute, apoi le dám la cuptorul preíncálzit la 160 grade, timp de 30-40 minute, dupá care facem proba de copt,
            topping: -dizolvám praful de budincá ín lapte, adáugám zahárul, gálbenusele de ou, si coaja de lámíie mestecínd cu mixerul, apoi dám la fiert si fierbem píná toppingul va fi de omogenitatea alautului pentru clátite, adáugám si esentza de vanilie, mai mestecám de cíteva ori si dám deoparte,

            -dupá ce gálustele sau rácit, desfacem din gáluste pe bucátzele asa cum vine pe urma untului si nucii mácinate, deci nu se taie cu nimic, ci se desfac pe urma untului si nucii, se portzioneazá pe farfurii se  toarná cu toppingul cald sau rece dupá plac si preferintzá, dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, se servesc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése