2014. december 12., péntek

Felii "Jerbó".

             

 

Felii ”Jerbó”.

         aluatul:
-        600 gr. fáiná
-        200 gr. unt sau rama
-        200 gr. zahár pudrá
-        1 dl lapte
-        30 gr. drojdie proaspátá
-        3 gálbenuse de ou
-        1 linguritzá mocca bicarbonat
-        1 lámíie
-        1 linguritzá mocca scortzisoará
        umplutura:
-        400 gr. nucá mácinatá
-        200 gr. zahár
-        1 lámíie coaja
-        300 gr. gem caise
        glazura:
-        150 gr. ciocolatá menaj
-        1 dl. lapte
-        1 dl ulei
   
  Modul de preparare
                  -punem fáina pe masa de lucru, amestecám cu zahárul, 1 linguritzá sare, coaja de la 1 lámíie, scortzisoara,  frecám íntre palme fáina cu untul, punem drojdia la cerescut ín 1 dl lapte cáldutz si 1 lingurá zahár, facem un cuib ín fáiná , adáugám drojdia crescutá, gálbenusele de ou, bicarbonatul stins cu zema de la ½ lámíie si íncepem frámíntatul, dacá aluatul ni se pare prea vírtos adáugám putziná smíntíná si frámíntám un aluat elastic-molcutz care íl lásám la odihná 30 minute, pe masa de lucru acoperit cu prosopul de bucátárie,
                 -dupá timpul de odihná ímpártzim aluatul ín 3 pártzi, ungem tava de copt, o tapetám cu hírtie de copt, ungem si hírtia, íntindem o foaie, o asezám peste hírtia de copt, ímpártzim gemul ín douá, aplicám o parte din gem peste foaia din tavá, amestecám bine nuca mácinatá cu zahárul si coaja rasá dela o lámíie sau o portocalá, o ímpártzim ín 2 pártzi, apoi o parte o presárám peste gemul de pe foaia din tavá, íntindem a doua foaie, ínvelim umplutura de nucá cu ea, peste care aplicám gemul rámas, gemul vine presárat cu nuca rámasá, care o acoperim cu a treia foaie, dupá care dám tava la odihná timp de 1-1,5 ore,
                -preíncálzim cuptorul, ímpungem foaia de sus bine cu furculitza, iar dupá timpul de odihná dám tava cu prájitura la cuptor la 160-180 grade timp de 30-35 minute  dupá care facem proba de copt, dacá rámíne aluat pe scobitoare, mai coacem 10-15 minute, apoi scoatem de la cuptor, dám la rácit, íntre timp pregátim glazura,,,
               glazura: -fierbem ciocolata menaj pe baie de abur cu 1 dl lapte si 1 dl ulei, cínd ciocolata va fi bine fluidá, turnám compozitzia peste prájiturá, o nivelám si dám la rece píná cicolata se solidificá complect, apoi feliem dupá plac si preferintzá, servim.

                        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése