2014. augusztus 5., kedd

Prájiturá cu miere de albine.

                  

Prájiturá cu miere.

         foile:
-        450 gr. fáiná
-        2 ouá
-        2 ling. lapte
-        2 ling. miere de albine
-        50 gr. unt
-        1 linguritzá bicarbonat
-        200 gr. zahár pudrá

        crema:
-        3 dl. lapte
-        3 ling. griz
-        3 vanilii
-        200 gr. zahár praf
-        200 gr. unt sau rama
-        200 gr. gem caise

        glazura:
-        200 gr. ciocolatá menaj
-        5 ling. ulei
-        5 ling. lapte

Modul de preparare
             foile: punem íntr-un vas adínc ingredientele pentru foi, le frámíntám bine, apoi presárám masa de lucru bine cu fáiná, rásturnám pe masa de lucru aluatul, íl ímpártzim ín 4 si coacem patru foi, le dám la rácit, íntre timp pregátim crema,
            crema: punem 3 dl lapte la fiert cu vanilia, cínd laptele fierbe adáugám grizul si fierbem un griz cu lapte bine omogen, dám la rácit complect, íntre timp frecám spumá untul cu zahárul praf, cínd grizul sa rácit complect, íl adáugám la untul frecat spumá si omogenizám bine, ímpártzim crema ín 2 pártzi si jumátate, apoi ansamblám prájitura, punem o foaie pe tava de prájituri, aplicám prima parte de cremá, o nivelám acoperim cu a doua foaie peste care aplicám gemul de caise, acoperim cu a treia foaie peste care aplicám a doua parte de cremá care vine acoperitá cu a patra foaie peste care aplicám crema rámasá si glazurám,
          glazura: fierbem ingredientele pentru glazurá pe baie de abur píná obtzinem o ciocolatá mátásoasá, lucioasá fluidá care o íntindem peste a patra foaie, dupá care dám la rece prájitura pentru cíteva ore, apoi cu un cutzit tras prin apá fierbinte feliem dupá plac si servim.

      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése