2014. augusztus 25., hétfő

"Lasagnea" din plácintá.

                        
                  

”lasagnea” din plácintá.

     ingrediente / 8 portzii
         aluatul :
-        300 gr. fáiná
-        4 ouá
-        2 dl apá mineralá carbogazoasá
-        1 linguitzá sare
-        5 ling. ulei
-        ulei pentru copt
        umplutura:
-        400 gr. carne tocatá ceafá porc
-        3 ling. ulei
-        1 ceapá
-        1 tzeliná micá
-        1 morcov mare
-        4 cátzei usturoi
-        200 gr. pastá de rosii
-        200 gr. cascaval rázálit
-        250 gr. ciuperci sampion
-        1 ling. vegeta
-        sare dupá gust
-        piper dupá gust
-        1 linguritzá busuioc
-        1 linguritzá oregano
-        1 lrg. frunzá pátrunjel

         sos alb :
-        5 ling. ulei
-        3 ling. cu vírf fáiná
-        1 vírf cutzit nucsoará
-        1 ling. rasá vegeta
-        3 dl lapte
-        2 dl smíntíná grasá
-        Ketchup pentru servit.

Modul de preparare
                   aluatul : -batem spumá ouále, adáugám usurel uleiul bátínd mereu, sarea si cu schimbul adáugám apa mineralá si fáina píná la terminarea ingredientelor, cínd vom obtzine o compozitzie buná putin mai vírtoasá decít plácinta subtzire, apoi coacem 8 bucátzi mari de plácintá din aluatul obtzinut, le punem deoparte si pregátim umplutura si sosul alb,,,
               umpluturá : -tocám si ardeiul márunt, íncingem uleiul si cálim ceapa cu ardeiul, adáugám carnea tocatá si o ínnábusim putizn, adáugám morcovul, tzelina date pe rázátoarea de mere, ínnábusim, condimentám cu usturoiul pisat, vegeta , piper, ínnábusim mai departe píná carnea íncepe sá sfíráie, apoi adáugám ciupercile feliate subtzre, si ínnábusim mai departe píná scade apa lásatá de ciuperci, apoi adáugám pasta de rosii si condimentám imediat cu busuioc, oregano, pátrunjel verde, asezonám de vegeta, piper, sare si mai dám cíteva clocote, íntre timp gátim si sosul alb,
            sosul alb : -íncingem 5 linguri ulei, adáugám fáian si cálim píná fáina ísi schimbá foarte putin culoarea, imediat stingem cu lapele, condimentám cu vegeta si nucsoará, fierbem píná se íngroasá bine, luám de pe foc, adáugám smíntíná mestecínd mereu, presárám cu 125 gr. cascaval, omogenizám si cascavalul apoi íncepem ansamblarea lasagnelor, ungem bine cu unt un vas rotund de ceramicá, asezám la fund o plácintá sau douá, depinde de circumfeintza vasului, ungem bine plácinta cu sos alb, peste care aplicám umpluturá, si continuám operatzia píná la terminarea íngredientelor avínd grijá ca deasupra sá viná sosul alb,  apoi dám la cuptorul preíncálzit la foc moale, timp de 10-15 minute dupá care presárám cu cascaval rázálit si dám ínapoi la cuptor píná cascavalul se rumenste putzin, apoi servim calde cu ketchup

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése