2014. augusztus 7., csütörtök

Piscot cu cremá de vanilie.

               

Piscot cu cremá vanilie

        piscotul:
-        6 ouá
-        300 gr. zahár pudrá
-        3 vanilii
-        1 lámíie
-        200 gr. fáiná
-        1 linguritzá bicarbonat
-        6 ling. apá

         crema:
-        200 gr. unt sau rama
-        200 gr. zahár pudrá
-        2 plic. budincá vanilie
-        3 vanilii
-        4 dl lapte
-        2 dl friscá pentru ornat
-        drageuri de ciocolatá pentru ornat

     Modul de prepaerare
             piscotul:
               -separám gálbenusele de albusuri, gálbenusele le frecám spumá cu 150 gr. zahár pudrá, adáugám coaja de la lámíie, 3 vanilii, bicarbonatul stins cu zeama de la jumátate de lámíie, cínd gálbenusele sau fácut cremá spumoasá adáugám usurel 6 linguri apá si fáina, omogenizám fáina, apoi batem spumá tare albusurile cu 150 gr. zahár pudrá si zeama de la jumátate de lámíie,  le adáugám la compozitzia de gálbenuse usurel cu spatula, nu cu robotul, mestecám usurel píná la íncorporare, ungem tava de copt cu ulei , tapetám cu hírtie de copt, turnám blatul ín tavá si dám la copt, pentru 20 minute, dupá care facem proba de copt, dacá blatul nu e copt mai coacem circa 10-15 minute apoi dám la rácit complect, íntre timp pregátim crema,
        crema:
            -punem 2 dl lapte la fiert cu 3 ling. zahát tos, budinca o dizolvám ín 2 dl lapte, cínd laptele dá ín clocot, adáugám budinca dizolvatá si fierbem o budincá bine omogená, cínd e destul de vírtoasá budinca adáugám vanilia, apoi dám la rácit complect, íntre timp frecám untul spumá cu zahárul praf, dupá ce budinca sa rácit complect, o adáugám la untul frecat si mixám píná vom obtzine o cremá lucioasá mátásoasá, omogená, apoi ímpártzim crema ín douá pártzi si jumátate, si trecem la ansamblarea prájiturii,

        -táiem blatul de piscot orizontal, ín trei pártzi, adicá facem 2 táieturi, orizontale pentru a obtzine  trei foi, partea de jos o asezám pe tava de torturi, aplicám peste ea o parte din cremá, acoperim cu a doua foaie, adicá mijlocul blatului peste care nivelám a doua parte de cremá, peste care aplicám partea de sus a blatului adicá a 3-a foaie care vine acoperitá cu crema rámasá adicá jumátate de portzie si dám prájitura la rece pentru 1 orá jumate, dupá o orá jumate, felime prájitura ín cuburi mari, apoi batem 2 dl friscá spumá, punem frisca ín sacul de spumá si ornám fiecare pátrat de prájiturá, apoi punem ín capul fiecáruia cíte un drageu de ciocolatá dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei si prájitura este gata de servit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése