2016. április 24., vasárnap

Prăjitură cu frişcă şi banane.

            
  
   


Prăjitură cu frişcă şi banane.
            blatul:
-     3 ouá
-     1 linguritá sare
-     150 gr. zahár
-     100 gr. fáiná
-     8 gr. praf de copt
-     3 ling. apá
         crema:
-     500 ml lapte
-     75 gr. praf budincá
-     3 ling. zahár
-     8 gr. fixator spumá
-     3 buc. banane
         glazura:
-     200 ml friscá pentru spumá
-     8 gr. fixator spumá
-     10 gr. vanilie
-     4 ling. drageuri ciocolatá pentru ornare
Modul de preparare:
             blatul: -separám ouále, gálbenusele le frecám spumá cu zahárul si sarea, adáugám apa si fáina amestecatá cu praful de copt, batem spumá albusurile cu 3 linguri zahár pudrá, apoi cu spatula le íncorporám usurel ín compozitia de gálbenuse, dupá care ungem o tavá de 28×19 cm , o tapetám cu hírtie de copt,  si nivelám ín ea compozitia, dám la cuptorul preíncálzit, pentru 20 minute, dupá care facem proba dew copt, si trecem la pergátirea cremei si anume,,
          crema:dizolvám praful de budincá ín lapte, adáugám zahárul si fierbem un chelm omogen, apoi táiem ín rotite bananele, le adáugám la chelmul omogen, apoi turnám íntr-un castron, batem spuá tare frisca cu fixatorul de spumá apoi usurel íncorporám frisca ín chelmul cu banane, dupá care trecem la ansamblarea prájiturii, si anume,,,,

                   -táiem pedindouá vertical blatul, ca sá obtinem 2 foi, asezám ín tava de prájituri , o foaie, peste care nivelám crema , care o acoperim cu a doua foaie, apoi batem spumá tare cu fixatorul de spumá frisca pentru glazurá cu vanilia, o nivelám peste prájiturá, apoi presáárm cu drageurile de ciocolatá, si dám prájitura la rece pentru 2-3 ore ca gusturile sá se pátrundá, apoi feliem dupá plac si servim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése