2015. november 8., vasárnap

Tortul lapte de pasare.



Tortul lapte de pasáre
blatul:
-         5 ouá
-         5 ling. ulei
-         5 ling. fáiná
-         6 ling. zahár pudrá
-         1 ling. vanilie
-         1 lámíie
-         1 linguritzá rasá bicarbonat
crema:
-         6 ouá
-         2 plicuri budincá vanilie
-         100 gr. zahár pudrá
-         100 gr. zahár tos
-         3 dl lapte
-         5 vanilii
glazura:
-         250 gr. ciocolatá menaj
-         1 dl ulei
-         1 dl lapte
Modul de preparare
          blatul: -separám oule,  fracám spumá gálbenusele cu 3 linguri zahár pudrá, coaja de la 1 lámíie, zahárul vanilinat, apoi adáugám bicarbonatul stins cu zeama de la ½ lámíie si ín jet subtire uleiul frecínd mereu, dupá care adáugám fáina, batem spumá tare albusurile cu 3 linguri zahár pudrá si zema de la ½ lámíie, dupá care cu spatula usurel íncorporám spuma de albusuri la compozitiza de gálbenuse, ungem tava cu ulei , o tapetám cu hírtie de copt si nivelám compozitiza ín tavá, dupá care o dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade timp de 20 minute, apoi facem proba scobitorii, dacá se lipeste mai coacem 5-8 minute  apoi dám la rácit complect, íntre timp pregátim crema,,,
      crema: -separám ouále, punem la foc o baie de abur pentru albusuri, batem spumá tare albusurile cu 100 gr. zahár purdrá si zema de la ½ lámíie, cínd spuma este tare o punem pe baia de abur si o mai batem píná se ínfierbíntá bine detot, apoi  frecám gálbenusele  spumá cu 100 gr. zahár tos, adáugám laptele, apoi praful de budincá si dám la fiert, amestecínd íncontinuu píná compozitiza se íngroasá, dupá care dám deoparte si imediat cu spatula usurel íncorporám albusul spumá deacum putzin fiert, omogenizám usurel ca sá nu se spargá spuma,  apoi dám la rácit, íntre timp táiem blatul deacum rece ín 2 vertical, adicá ca sá obtzinem 2 foi, si ansamblám prájitura,
 ansamblare:
            -punem partea de jos a  blatului pe tava de prájituri, peste care aplicám crema deacum rece,  care o acoperim cu cealaltá jumátate de foaie, adicá cu partea de sus a blatului, si usurel cu simtz apásám putzin , apoi fierbem cicolata menaj pe baie de abur cu 1 dl lapte si 1 dl ulei, dupá care ímbrácám prájitura cu cicolata fluidá, punem deoparte din ciocolata fluidá 6-8 linguri pentru ornamentare, dupá ce am ímbrácat prájitura cu ciocolata o dám la rece píná ciocolata se solidificá, apoi cu ciocolata pusá deoparte ornamentám suprafata dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, dupá care dám prájitura la rece pentru 2-3 ore pentru solidificare si gusturile sá se pátrundá, apoi feliem dupá plac.

         mentziuni: este putin cam mult de lucru ínsá sá má credetzi, meritá cáci este mai mult ca deliciu.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése