2015. november 18., szerda

Pariziene cu dovleac.



Pariziene cu dovleac.

  aluatul :
·                 -  600 gr. fáiná
·                 -  250 ml lapte
·                 -  30 gr. drojdie proaspata
·                 -  3 ling. unt
·                 -  2 ling. ulei
·                 -  3 ling. zahár
·                 -  2 ouá
·                 -  1 linguritzá sare
·            umplutura :
·                  -  500 gr. dovleac curátzat
·                  -  3 ling. zahár
·                  -  150 gr.biscuitzi simpli mácinatzi
·                  -  4 ling. ulei
·                  -  zahár pudra pentru presárat
·                  -  1 ou pentru uns
·                  -  1 linguritzá smíntíná

modul de preparare
          aluatul :
               -íncálzim laptele cu zahárul, laptele trebuie sá fie cáldutz NU fierbinte,
   puunem fáina ín vasul pentru frámíntat, adáugám ouále , sarea peste care sfárímám drojdia , adáugám untul moale, dupá care íncepem sá adáugám alternativ putzin cíte putzin laptele cáldutz si uleiul frámíntínd mereu ,
            -frámíntám píná obtzinem un aluat elastic si face básicutze, apoi íl punem  la dospit,píná aluatul  ísi dubleazá volumul  acoperit la loc cáldutz ferit de curentzi de aer,
           -íntre timp dám dovleacul pe rázátoare si íl ínnábusim íntr-o tigaie la foc potrivit ín 3 linguri ulei, íl presárám cu zahár  , ínnábuism píná scade toatá apa de pe dovleac si rámíne un pep mai omogen, apoi íl presárám cu biscutizi mácinati, íl dám deoparte si íl lásám la rácit complect,
          -cínd aluatul s-ea dublat volumul íl rásturnám pe masa de lucru, íl ímpártzim ín 14 bilutze, apoi íntindem fiecare bilutzá de formá dreptunghiulará, punem pe marginea dreptunghiului cíte o lingurá buná de umpluturá de dovleac, rulám dreptungiul ín formá de ruladá, asa mai leger, apoi íl asezám ín tava de copt unsá bine cu unt si tapetatá cu hírtie de copt, dupá care repetám operatzia, píná la terminarea bilutzelor,
ungem parizienele cu ou bátut cu smíntíná si putzin zahár, apoi íl dám la dospit ín tavá timp de 15-20 minute timp ín care mai ungem odatá cu ou dupá care dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade, timp de 30-35 minute, sau píná se rumenesc frumos, scoatem tava din cuptor , presárám cu zahár pudrá, lásám 5 minute, apoi scoatem parizienele pe un grátar pentru rácit, dupá care servim.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése