2015. november 4., szerda

Nuci umplute cu crema ciocolata.


Nuci umplute cu cremá de ciocolatá

ingrediente:
·         aluat:
·         4 ouá
·         200 gr. zahár pudrá
·         200 gr. unt
·         cca 800 gr. fáiná
·         1 plic amoniac de sodiu
·         1 lámíie zeama
·         2 linguritze esentá vanilie
·         sare
·         crema:
·         300 gr. unt
·         150 gr.  ciocolatá  menaj
·         8 ling. lapte
·         8 ling. zahár pudrá
·         2 gálbenusuri de ou
·         3 ling. esentá rom
·         5 ling. cu vírf nucá mácinatá

modul de preparare:
            aluat: mixám ouále cu sarea si zahárul píná se topeste, adáugám  untul moale , amoniacul stins cu zeama de lámíie si esentza de vanilie, mixám bine apoi punem fáina treptat si frámíntám píná obtzinem un aluat usor de modelat,  care íl formám ín bilutze, dupá care le mulám ín formele de nuci bine unse cu unt si le coacem la foc mic timp de 2-3 minute,
          crema:frecám spumá cele 2 gálbenuse cu 3 linguri zahár praf, apoi adáugám laptele ín jet subtzire si dám la foc mestecínd mereu, adáugám ciocolata menaj, si mestecám íncotinuare píná ciocolata se topeste complect, apoi dám deoparte sá se ráceascá, íntre timp frecám spumá untul cu zahárul rámas, adáugám esentza de rom si ciocolata cu gálbenusurile mixínd píná la omogenizare complectá dupá care cu spatula íncorporám nuca mácinatá si dám crema la rece píná se solidificá bine,  dupá care umplem fiecare jumátate de nucá, lipim jumátátzile de nuci cíte 2  si continuám umplerea píná la terminarea ingredientelor, apoi le acoperim si le dám la rece timp de 2-3 ore, apoi consumám dupá plac.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése