2015. november 15., vasárnap

Paste delicioase.



Paste delicioase
  
  ingrediente / 4 portzii
-         200 gr. círnati afumati
-         200 gr. caizer
-         200 gr. cascaval afumat
-         5 fire ceapá verde
-         200 ml. ulei
-  2 ling. pastá ardei kapia
-  2-3 rotitze ardei iute
-         1 lingutitzá coreandru pisat
-         1 ling. vegeta
-         1 leg. pátrunjel verde tocat
-         300 ml friscá pentru gátit
-         200 ml smíntíná grasá
-         400 gr. paste fáinoase  lăscuţe mari sau,,,,

modul de preparare

                  -pentru ínceput punem la fiert pastele fáinoase ín 2 litri apá cu vegeta si putiná sare, si le fierbem  a la dente, íntre timp pregátim sosul, si anume: íncingem uleiul, prájim caizerul táiat cubuletze, adáugám círnatzul táiat ín rondele  íl prájim, apoi adáugám ceapa verde táiatá rondele  cálim píná se ínmoaie  putzin, punem pasta de ardei kapia, stingem  automat cu frisca, adáugám jumátate din cantitatea de cascaval rázálit, condimentám cu coreandru pisat , vegeta  si 2-3 rotitze de ardei iute, dám cíteva clocote, dacá sosul este prea vírtos subtziem cu 100-200 ml din apa de fiert a pastelor fáinoase,  mai dám cíteva clocote, dupá care  adáugám pastele fáinoase fierte , limpezite cu apá cáldutzá si bine scurse, ínvírtim de 3-4 ori, apoi turnám pastele ín castronul pentru servit, presárám cu pátrunjel verde tocat  si servim  cu smíntíná.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése