2015. április 19., vasárnap

Piskot cu nucá.



Piskot cu nucá.

         piskotul.
-        8 ouá
-        4 ling. fáiná
-        200 gr. nucá mácinatá
-        10 ling. zahár
-        1 lámíie
-        1 linguritzá bicarbonat
-    1 dl ulei
         cremá.
-        200 gr. zahár
-        250 gr. nucá mácinatá
-        200 gr. unt
-        1 dl lapte
         ornament:
-        200 gr. visine din compot
-        6-8 buc. drageuri cicolatá
-        friscá spray

modul de preparare
                 piskotul: -separám gálbenusurile de albusuri, gálbenusele le frecám spumá cu 8 linguri zahár pudrá, 1 dl ulei, coaja de la lámíie, adáugám bicarbonatul stins cu zeama de la ½ lámíie, fáina, apoi batem spumá tare albusurile cu 2 linguri zahár pudrá, zeama de la ½ lámíie, apoi usurel cu spatula le íncorporám ín compozitzia de gálbenuse, ungem tava de copt, o tapetám cu hírtie de copt si nivelám aluatul ín tavá, dám la copt pentru 20-25 minute la 180 grade, dupá care facem proba de copt, dacá se lipeste pe scobitoare mai coacem circa 5-8 minute, la 160 grade, scoatem blatul, íl dám la rácit complect, íntre timp pregátim crema,,,
             crema: -punem laptele la fiert cu 100 gr.zahár, adáugám nuca mácinatá, fierbem píná se omogenizeazá mestecínd mereu ca nuca sá nu se lipeascá,, dám la rácit complect, íntre timp frecám untul spumá cu 100gr. zahár, cínd numca sa rácit complect, adáugám al untul spumá, frecám píná la íncorporare , táiem piskotul ín 2, vertical, adicá fcem 2 táieturi, ca sá obtzinem 3 foi,
               -ímpártzim crema ín 3 pártzi, asezám o foaie pe tava de tort, aplicám peste foaie, o parte din cremá care o acoperim cu cealaltá foaie apoi continuám píná la a 3-a foaie, dupá care ínvelim toatá prájitura cu cremá cum se vede si ín imaginea atasatá retzetei, ornám cu visine din compot, si friscá spay si drageuri de ciocolatá cum vedetzi mai sus, dám la rece timp de 2-3 ore dupá care servim,, simplá ínsá grozav de delicioasá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése