2015. április 13., hétfő

Lasagna vegane.



Lasagna vegane
            ingrediente:/6 portzii
                   - foi lasagna de casa sau 14 buc. de magazin
                   - 1 kg. vinete
                   - 1 kg dovlecel
                   - 3 ardei kalifornia
                   - 1 buc. praz
                   - 600 gr. rosii
                   - 250 ml sos de rosii
                   - 250 gr. branza cottage
                   - 200 gr. branza ricotta
                   - 300 gr. cascaval razuit
                  - 3 ling. patrunjel verde tocat
                  - 1 ling. busuioc uscat
                  - 1 ling. oregano uscat
                  - 200 gr.  parmezan
                  - 1 lingurita piper macinat
                  - 3 dl  ulei
                  - 1 ling. vgeta

Modul de preparare
         -spala si curata de coaja vinetele si dovleceii, taie pe lungime in felii subtiri de 1 cm. sareaza si aseaza intr-o sita asezata deasupra unui bol, in timp ce legumele se scurg de zeama, coace ardeii, pe plita sau cuptor, curatai, taiei in felii lungi, prazul in rondele,
       -unge o tava mare cu ulei si aseaza feliile de vinete, dovlecel si prazul in tava,  pipereaza, presara cu piper, vegeta, da la cuptorul incins la 180 grade cam 15 minute pana cand se inmoaie legumele, pune deoparte.
      -taie rosiile decojite in bucati si pune intr-un bol, adauga sosul de rosii, oregano si busuiocul, presata cu vegeta, amesteca bine.
          -intr-un alt bol amesteca branzeturile impreuna, punand deoparte 150 gr. de cascaval razalit pentru mai tarziu  cu patrunjelul tocat.
           -fierbe foile de lasagna pe jumatate, cat sa se inmoaie putin, ai grija sa fierbi in apa foarte multa, amestecand ca sa nu ti se lipeasca foile unele de altele, daca folosesti foi lasagne de magazin, dar le poti face de casa , retzeta o gasesti aici: http://artaculinaravio.blogspot.hu/2014/08/paste-fainoase-lasagnea-retzeta-de-baza.html
           -pregateste o tava mare, destul de adanca sau un vas de”yena” si incepe sa ‘etajezi’ ingredientele, mai intai aseaza un strat sos de rosii, apoi un strat de vinete, strat de branzeturi, apoi foaie de lasagna,
iar un strat de sos de rosii, apoi dovlecei si ardei copti, foi de lasagna, repeti operatia pina termini ingredientele avind gija ca deasupra sa vina foaie de lasagna care o ungi numai cu sos,  inveleste cu folie de aluminiu alimentara si da la cuptor 30 minute, scoate folia, pune deasupra casul razalit pe care l-ai pus deoparte si da  iar la cuptor pana se rumeneste, pofta buna.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése