2015. december 3., csütörtök

Pui presat la tigaie.



Pui presat la tigaie.
        ingredeintge / 2 portzii.
-     2 pui a 500 gr. / bucatá
-     100 gr. unt
-     100 ml ulei
-     2 cuburi supá concentrat pui sau gáiná
-     1 ling. vegeta
-     1 linguritzá piper mácinat
-     1 cápátzíná usturoi
modul de preparare
               -pregátim o supá de gáiná din 300 ml apá si 2 cuburi concentrat supá, le fierbem  5 minute, apoi spálám puii frumos, íi táiem pedindouá dea lungul pieptului la mijloc, íi desfacem ca si o carte asa, le curátzám frumos si ínláuntrul, apoi íi frecám bine cu vegeta , piper si putiná sare, apoi íncingem untul ín 100 ml ulei, punem puiul deschis cu partea dinláuntru ín jos íntr-o tigaie largá mare, apoi luám o cratitzá adincá cu circumferinta fundului mai micá decít tigaia, umplem cratitza cu apá si asezám vasul plin cu apá peste pui ín tigaie avínd grijá sá nu se íncline, si prájim asa puiul timp de 15 minute la foc mic, apoi íntoarcem puiul cu pielea ín jos , punem ínapoi cratitza cu apá peste pui si prájim 20 minute, tot la foc íncet, íntre timp pe língá cratitza cu apá picurám din timp ín timp cíte 2-3 linguri supá concentrat de pui sau gáiná, íntre timp pregátim un ostropel de usturoi, scoatem puiul de la presá, íl stropim bine cu ostropel de usturoi, dupá care servim puiul cu cartofi prájiti sau orez ínnábusit, si salatá de ardei copti sau salatá de verdeturi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése