2015. december 6., vasárnap

Piept de pui Dubarry.



Piept de pui Dubarry.
        ingredeinte / 6 portzii
-         1 cápátíná  conopidá
-         2 ling.  vegeta
-         1 linguritzá sare
-         2 litri apá
-         900 gr. felii  piept de pui
-         1 ling. condiment asortat grill
-         3 dl ulei
-         100 gr. unt
-         200 gr. fáiná
-         1 linguritzá rasá nucsoará mácinatá
-         1 linguritzá rasá piper alb mácinat
-         500 ml  lapte
-         200 ml smíntíná grasá
-         3 ouá
-         250 gr cascaval rázálit
modul de preaprare

                     -pentru ínceput pune 2 litri apá la fiert cu 1 lingurá vegeta si putiná sare, desfacem conopida pe flori,  si cínd apa clocoteste o punem la fiert píná este destul de moale, apoi o punem la scust, trebuei sá fie bine scursá, íntre timp, pregátim restul, frecám feliile de piept de pui cu vegeta, piper, condiment asortat gril, le batem putin, foarte slab asa si le stropim cu ulei, le dám la frigider píná pregátim sosul alb, si anume: íncingem untul ín 3 linguri ulei, cálim ín untul fierbinte 200 gr. fáiná stingem imediat cu laptele, condiemntám cu vegeta, piper alb si nucsoará, apoi fierbem din el un sos mai vírtos, dám deoparte si pregátim tava pentru fripturi, ungem bine tava, asezám pe fundul de la tavá feliile de piept condimentate, ímpártim florile de conopidá bine scruse pe fiecare felie de carne, apoi íncorporám ín sosul alb 100 gr. cascaval rázálit, 3 ouá bátute spumá, 200 ml smíntíná grasá, dupá care acoperim fiecare conopidá  cu sosul alb si dám tava la cuptorul preíncálzit la 180 grade, píná íncepe sá se rumeneascá frumos, cínd íncepe sá se rumenascá scoatem tava din cuptor, presárám fiecare conopidá cu cascavalul rámas, si dám ínapoi la cuptor píná cascavalul se rumeneste frumos, dupá care servim caldá cu rizi-bizi, cum vedeti si ín imaginea atasatá retzetei, adicá orez ínnábusit cu mazáre verde presárat cu pátrunjel verde, sau cu cartofi ínnábusiti, oricum este un deliciu.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése