2015. december 27., vasárnap

Felii Estera.


Felii Estera
       foile:
-         12 albusuri de ou
-         300 gr. zahár praf
-         300 gr. nucá mácinatá
-         5 ling. fáiná
-         1 lámíie
-         4 gr. salilkale-bicarbonat de amoniu-
      crema:
-         12 gábenusuri de ou
-         2 prafuri budincá vanilie cca 100 gr.
-         400 ml lapte
-         100 gr. zahár
-         100 gr. zahár praf
-         250 gr. unt  sau margariná
-         3 prafuri vanilie
-         200 gr. nucá tocatá  pentru presárat
modul de preparare:
             foile: -batem spumá tare albusurile cu zahárul pudrá, zeama de la ½ lámíie, apoi stingem salikalea-amoniac de sodiu alimentar-  ín 3 linguri de lapte fierbinte, apoi íl lásám sá se ráceascá, íl batem ín albusurile spumá,  amestecám miezul de nucá cu fáina si coaja de la lámíie, apoi usurel cu spatula íncorporám amestecul de nucá ín compozitia de albusuri,  dupá care ímpártim compozitia ín 4 si íntr-o tavá de 26×36 cm unsá si cáptusitá cu hírtie de copt, coacem 4 foi,,, le dám la rácit, cu hírtia de copt pe ele,
             crema: -frecám gálbenusurile de ou cu 100 gr.  zahár,  adáugám 100 ml lapte , apoi adáugám praful de budincá si vanilia,  íntre timp punem 300 ml lapte la fiert , cínd laptele dá ín clocot, ín jet subtire mestecínd mereu adáugám compozitia de gálbenuse  si fierbem un chelm omogen, care íl dám la rácit mestecínd mereu ca sá nu prindá coajá píná se ráceste, complect, íntre timp frecám spumá untul cu 100 gr. zahár pudrá, dupá care adáugám cu cíte o lingurá chelmul de gálbenuse deacum rece  si frecám cu robotul píná obtinem o cremá finá mátásoasá, care o ímpártim ín 3 párti si jumátate, dupá care ansamblám prájitura,
            ansamblare: -pe tava de prájituri, asezám o foaie, peste care aplicám o parte din cremá, care o acoperim cu a doua foaie, peste care aplicám a doua parte de cremá, apoi a treia foaie care vine acoperitá cu a treia parte de cremá, peste care aplicám a patra foaie care vine acoperitá cu jumátatea de portie de cremá care o nivelám frumos, si o presárám din belsug cu nucá bine tocatá, cu cutitul, adicá nucá zdrunţuroasă  nu mácinatá, peste care dupá ce am tocat-o cu cutitul trecem peste ea putin cu sucitoarea, apoi dám prájitura la rece mai multe ore , sau de seara píná altá zi, apoi feliem dupá plac si servim, este un adevárat  deliciu.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése