2015. február 8., vasárnap

Prăjitură cu piersici.


Prăjitură cu piersici.

          aluatul:
-        2 ouá
-        150 gr. zahár pudrá
-        200 gr. fáiná
-        100 gr. unt moale
-        2 vanilii
-        0,5 praf copt
-        1 lámíie
-        1 linguritzá rasá bicarbonat
-        1 dl lapte
         umplutura:
-        2 sticle 700 gr./sticlá compot piersici
-        2 dl apá
-        2 plicuri budincá friscá
-        6 linguri zahár
-        1 lámíie
-        50 gr. unt
-        2 plicuri praf friscá
-        3 dl lapte
-        4 plicuri fixator spumá

Modul de preparare
              coca: -frecám spumá ouále cu zahárul praf, vanilia, coaja de la 1 lámíie, adáugám bicarbonatul stins cu zeama de la ½ lámíie,  mestecám praful de copt cu fáina si sare, íncorporám, zeama de la ½ lámíie, apoi untul moale si omogenizám bine, tapetám tava cu hírtie ce copt, nivelám ín tavá compozitiza , dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade, coacem circa 20-25 minute, facem proba de copt, dám la rácit,
             umplutura: -strecorám compotul, punem zeama de compot la fiert cu coaja de la 1 lámíie, budinca o dizolvám ín 2 dl apá cáldutzá, zahárul si zeama de la ½ lámíie, , o turnám la zeama de compot clocotindá si fierbem o budincá omogená, o dám deoparte, incorporám untul ín budinca caldá, omogenizám bine si dám la rácit mestecínd mereu,
               -táiem coca ín 2 vertical ca sá obtzinem 2 foi, ímpártzim crema de budincá ín douá, aplicám pe partea de jos a foii o parte din crema de budincá, acoperim crema cu piersicile din compot feliate peste care aplicám crema de budincá rámasá,

               -batem spumá tare 2 prafuri de friscá ín 3 dl lapte cu 4 prafuri fixator spumá, ímpártzim spuma ín douá, o parte o aplicám peste crema de budincá, care o acoperim cu a doua foaie peste care aplicám frisca rámasá ín ornament presáratá cu coajá de lámíie cum se vede si ín imaginea de mai sus, dám prájitura la rece pentru 2-3 ore pentru ca gusturile sá se pátrundá, dupá care felime si servim.
               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése