2018. november 13., kedd

Prăjitura cu bulion.




Prăjitura cu bulion.
 foile:
·         100 ml ulei de floarea soarelui
·         80 gr. zahar  cca. 4 linguri
·         200 ml suc de rosii  omogen
·         1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
·         zeama de la jumatate lamaie
·         450 gr. faina
 crema:
·         1,5 litri lapte 
·         80 gr zahar 
·         200 gr. griș
·         50 ml sirop natural lamaie-portocale
·         1 lamaie coaja
·         200 gr. unt sau margarina de buna calitate
·         350-400 gr.  gem - dulceata de caise, capsuni sau,,,,
·         Mod de preparare
             foile :  Puneti in bolul robotului uleiul, zaharul, sucul de rosii, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Mixati cateva secunde pentru un amestec uniform. Adaugati faina, mixati pana aluatul se leaga, dupa caz , mai adaugati  20-30 gr. faina,… Puneti aluatul in folie alimentara si dati la frigider pentru 30 minute.
            crema: din lapte si gris fierbeti  un gris cu lapte mai omogen , adaugand  grisul in ploaie, amestecand mereu. Cand s-a ingrosat, adaugati untul rece taiat cuburi, amestecati pana untul se topeste. Opriti focul si adaugati aromele, respectiv coaja de lamaie si siropul , lasati sa se raceasca la temperatura camerei, mestecind mereu ca sa nu faca crusta. Scoateti aluatul din frigider si-l taiati in patru. Luati cate o bucata de aluat, puneti putina faina pe masa de lucru si intindeti aluatul intr-o foaie subtire. Coaceti foile timp de 5-7 minute pe dosul tavii . Inainte de coacere se inteapa alutul din loc in loc cu o furculita, dupa racire complecta se ansambleaza prajitura,,,,.
             asamblarea: tapetati cu hirtie de copt  tava in care ati copt foile, hartia sa fie cam de  inaltimea prajiturii. Adaugati o foaie de prajitura peste care nivelati, jumatate de crema, acoperiti crema cu  a 2-a  foaie, peste care  se aplica  gemul/dulceata, apoi  a treia foaie, restul de crema, iar la final ultima si cea mai frumoasa foaie. Inveliti prajitura cu marginile foii de copt, acoperiti prajitura cu folie de aluminiu alimentara  si ca sa stea putin presata puneti peste folie o tava de copt putin mai mica ca  tava in care este asamblata prajitura , eventual puneti in tava ½ kg de ceva boabe, mazare, fasole . Se da la frigider pana a doua zi, dupa care la preferinta se presara cu zahar pudra vanilinat, sau nu.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése