Cuburi cu cacao şi crema de vanilie.
Blatul:
·
1 lamaie
Mod
preparare
Blatul:Separam
ouale.Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare si zeama de la ½ lamie,
Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare,ca pentru bezea.
Galbenusurile le frecam cu
uleiul,zaharul vanilat , coaja de lamaie si siropul de zahar ars si le turnam
peste albusuri.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Turnam
compozitia intr-o tava (20/30 cm)) tapetata cu hartie de copt si coacem in
cuptorul incins la 180 de grade,pentru 30-35 de minute.
Sirop:Zaharul il caramelizam,dupa care
il “stingem” cu 1,5 dl apa. Lasam la
racit. Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat.
Crema:Restul de lapte il punem la fiert si
cand da in clocot adaugam compozitia de budinca dizolvata in lapte Amestecam sa
nu se formeze cocoloase,pana se ingroasa si dam deoparte la racit. Untul il
topim,dupa care il mixam pana devine ca o crema.Punem cate o lingura din
budinca racita si mixam in continuare,pana la omogenizare.Turnam crema peste
blatul insiropat si intindem uniform.
Decor:Batem
bine frisca impreuna cu zaharul vanilat.Cand e aproape gata punem cele 2
linguri de smantana si mixam in continuare.Turnam totul peste blatul cu crema
si pudram cu cacao.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése