2016. október 10., hétfő

Peşte cod cu zarzavaturi.




 Peşte cod cu zarzavaturi.

               ingrediente / 4 porţii.
-          550 gr. peste cod sau somon
-          50 gr unt
-          1 buc. praz cca 30 cm
-          2 buc. morcov márime medie
-          cíteva tulpine ţelină englezească
-          100 ml must din struguri albi
-          400 ml concentrat supá pui
-          1 ling. busuioc verde tocat
-          1 linguritá rasá piper mácinat
-          1 ling. vegeta
              sosul:
-          30 gr. unt
-          zeama de la ½ lámíie
-          1 linguritá vegeta
-          100 ml supá pui
-          2 lingurite busuioc  verde  tocat
modul de preparare:
                            -curátám prazul si íl tocám , curátám morcovii si íi táiem felii lungi subtiri cu cutitul de curátat zarzavaturi, tulpinile de ţelină le feliem, topim untul si cálim putin zarzavaturile ín untul ínfierbíntat, cca 2 minute,  stingem cu supa de pui concentratá,  si mustul, dám la fiert cca 15 minute timp ín care lásám sá scadá cam la un deget ínáltime, táiem pestele ín 4 párti egale , le asezám pe zarzavat, le presárám cu vegeta, piper si putiná sare, acoperim vasul cu capacul si ínnábusim cca. 8-10 minute,  presárám cu busuiocul tocat, dám 2-3 clocote si pestele este gata de servit cu sos de busuioc,,

                      sosul: -íncálzim untul , adicá íl topim, íl stingem cu zeama de la ½ lámíie si 100 ml supá concentrat, vegeta, piper, presárám cu busuiocul verde tocat , dám cíteva clocote píná scade putin, api servim sosul  cu pestele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése