2016. október 23., vasárnap

Cornuri bur cu nucă.


Cornuri bur cu nucă.
           aluatul:
-         500 gr. fáiná 000
-         400 ml apá
-         1 linguritá sare
-         1 ling. oţet
-         1 linguritá mocca bicarbonat
           aluatul cu margariná:
-         100 gr. fáiná
-         250 gr. margariná
           umplutura:
-         3 albusuri de ou
-         300 gr. zahár tos
-         250 gr. nucá mácinatá
pentru presárat:
-         1 ou
-         50 gr. nucá zdrobitá
-         50 gr. zahár praf
modul de preparare:
                  aluatul cu margariná: -íncálzim margarina la temperatura camerei si íl frecám bine cu 100 gr.  fáiná, íl formám ín dreptunghi si íl dám la frigider,  apoi frámíntám aluatul simplu si anume.

               aluat: - 500 gr. fáiná, sarea, otetul , bicarbonatul , adáugám atíta apá ca sá obtinem o cocá buná pentru íntins, o íntindem  ín formá de dreptunghi, si ímpachetám ín el dreptunghiul de aluat cu margariná, íl punem ín mijlocul dreptunghiului si aducem partea de sus ín jos, stínga ín dreapta, dreapta-stínga si  partea de  jos – sus, dupá care dám la rece 15-20 minute,  dupá odihná  íntindem  aluatul cít se poate de subtire  si earási ín ímpáturim la fel ca si prima datá, si dám earási la odihná, 15-20 minute,  repetám operatia de 3 ori dupá care dám la rece píná altá zi, sau 8 ore de odihná la rece, dupá care ímpártim coca ín 2 párti, si íntindem  bucátile ín dreptunghi de cca 2 mm grosime,  apoi batem spumá albusurile de ou cu zahár si zeamá de lámíie, usurel le amestecám ín nucá, táiem aluatul ín lungime ín físii a cíte 2,5 - 3 cm látime, la partea de sus ungem dea lungul aluatul cu ou bátut, aplicám ín poartea dispre noi pe feicare físie dea lungul umpluturá, asa dupá cum se vede si ín imaginea atasatá retetei, apoi rulám ín formá de ruladá aluatul umplut, si íl táiem ín  bucáti, fiecare bucatá o índoim ín formá de U, asezám cornurile ín tava unsá si tapetatá cu hírtie de copt, ungem fiecare corn cu ou bátut , íl presárám cu nucá tocatá-pisatá si dám la cuptorul preíncálzit la 170 grade, timp de 20 minute, dupá care procedám la fel si cu cealaltá parte de aluat, dupá ce scoatem din cuptor presárám cu zahár pudrá vanilinat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése