2016. október 4., kedd

Lacrimă de elefant.


Lacrimă de elefant.
               pişcotul:
-          3 ouá
-          1 linguritá sare
-          150 gr. zahár tos
-          100 gr fáiná
-          3 ling. apá
-          2 ling. cacao olandezá
-          7 gr praf de copt
                 crema:
-          20 gr. praf budincá vanilie
-          150 ml lapte
-          100 gr. unt sau margariná rama
-          150 gr. zahár praf
-          3 prafuri vanilie
-          1 ling. cacao olandezá
-          1 buc. bananá
                  glazura:
-          100 gr. ciocolatá menaj
-          20 gr. unt
-          5 ling. lapte
modul de preparare:
                                  -separám gálbenusurile de albusuri, le frecám spumá gálbenusurile cu 50 gr. zahár tos, apoi batem spumá tare albusurile cu zahárul rámas, adáugám la gálbenuse apa, fáina amestecatá cu praful de copt, apoi cele 2 ling. cacao , omogenizám, api usurel íncorporám albusul spumá, cáptursim o tavá de 20×30 cm, cu hírtie de copt, apoi nivelám compozitia ín tavá si o dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade,  pentru cca. 20 minute, dupá care facem proba de coacere, scaotem din cuptor piscotul, si usurel  íntr-o hírtie de copt curatá asezatá peste un prosop de bucátárie umezit, rulám piscotul íncá cald ín formá de ruladá, íncepínd  cu partea mai scurtá, adicá cu cea de 20 cm,,, cu latul nu cu lungul,,, o punem deoparte píná se ráceste, apoi íntre timp pregátim crema,,,

                   crema: -dizolvám ín lapte praful de budincá si fierbem un chelm mai vírtos, dám la rácit complect, píná se ráceste frecám spumá untul cu zahárul pudrá si vanilia dupá care adáugám chelmul de vanilie deacum rece si frecám o cremá frumoasá mátásoasá, care o ímpártim ín 2 párti, íntr-o parte íncorporám lingura de cacao, apoi desfacem blatul din prosop , si usurel nivelám  crema de vanilie peste el , apoi peste crema albá adicá de vanilie frumos íntindem crema de cacao, dupá care la capátul mai scurt  asezám bana si rulám ínapoi rulada cít se poate de stríns,  apoi asezám prájitura pe un grátar, fierbem ciocolat amenaj pe baie de abur cu untul si laptele si glazurám prájitura ín totalitate dupá cum s eved esi ín imaginea atadsatá retetei, apoi dám la rece prájitura píná la solidificare complectá  dupá care feliem si servim dupá preferintá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése