2016. január 24., vasárnap

Pite cu carne şi ciuperci.!

           
                                    

Pite cu carne si ciuperci
Aluat
·         350 gr. faina
·         100 gr. unt rece
·         1 lingurita sare
·         1 lingurita rasa bicarbonat
·         15 gr. drojdie
·         2 oua
·         1 ling. smantana
·         2 ling. griz
Umplutura
·         300 gr. carne tocata vita
·         200 gr. carne tocata porc
·         3 ling. ulei
·         200 gr. ciuperci champignon
·         200 gr. slanina afumata
·         1 ceapa
·         1 buc. praz cca 15 cm
·         2 ardeii grasi
·         1 lingurita rasa piper macinat
·         1 lingurita sare
·         1 ling. vegeta
·         1 ling. pasta ardei kapia
·         4 oua medii
·         3 ling. smantana
·         1 ou pentru uns
 Mod de preparare
·         punem faina in vasul robotului, adaugam untul rece, taiat in patratele mici, si mixam pana cand obtinem un aluat sfaramicios.
·         Adaugam sarea, drojdia sfaramata, bicarbonatul de sodiu si smantana, apoi smantana si mixam pana cand aluatul se compacteaza putin.
·         Rasturnam aluatul pe masa de lucru, usor pudrata cu faina, si il framantam cateva secunde, pana cand se omogenizeaza.
·         Invelim aluatul pentru pite intr-o folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 10-15 de minute.
Umplutura
·         Punem uleiul intr-o cratita antiaderenta si cand s-a incalzit, adaugam slanina taiata marunt, o prajim pe foc mic apoi adaugam ceapa, prazul cu partea verde cu tot si ardeiul tocate marunt, sotam 5-8 minute apoi adaugam ambele tipuri de carne, amestecam, pe foc mediu, iar in momentul in care carnea isi schimba culoarea, adaugam ciupercile tocate marunt, condimnetam cu: sare, piper, vegeta, amestecam bine si reducem focul la minim, cand tot lichidul, lasat de ciuperci si carne, s-a evaporat, dupa cca 20 minute, 1 lingura pasta ardei kaia, amestecam bine si stingem focul.
·         Lasam compozitia de carne si ciuperci sa se raceasca complet, dupa care adaugam ouale batute spuma cu smantana,  omogenizam, ungem tava de copt  cu unt, sau tava rotunda din ceramica pentru tarte, o tapetam cu faina.
·         Impartim aluatul in doua bucati egale si le intindem in doua foi de cca 6-7 mm grosime, de forma rotunda sau dreptunghiulara depinde in ce tava vine coapta,
·         Punem prima foaie in tava, o presaram cu cele 2 linguri griz dupa care nivelam frumos umplutura peste foaie, apoi o acoperim cu a doua foaie.
  • Ungem placinta cu galbenusul de ou batut cu 1 lingurita smantana, o intepam bine cu furculita si o dam la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 35-40 de minute,
  • O scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasc putin, apoi o taiem in triunghiuri sau in patratele, depinde in ce tava sa copt si o servim. Este foarte buna atat calda, cat si rece.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése