2016. szeptember 24., szombat

Felii Marianna.


                                     
Felii Marianna.
              aluatul:
-          500 gr. fáiná
-          200 gr. zahár
-          60 gr. unt sau margariná
-          1 linguritá bicarbonat de sodiu alimentar
-          4 ling. miere de albine
-          2 ouá
-          3 ling. smíntíná
             crema:
-          4 ouá
-          200 gr. zahár pudrá
-          8 ling. rase fáiná
-          1 litru lapte gras
-          5 plic. zahár vanilie
-          2 ling. cacao olandezá
-          300 gr. unt sau margariná rama
-          100 gr. ciocolatá menaj
modul de preparare.
                          -foile: pentru ínceput topim untul, la temperatura míinii, adáugám mierea de albine dupá care adáugám bicarbonatul, fáina, ouále bátute spumá, zahárul , apoi atíta smíntíná ca sá obtinem o cocá molcutá buná pentru íntins, care o ímpártim ín 3 párti si coacem 3 foi ín tava bine unsá , la 180 grade timp de 10 minute,
                              -crema: dizolvám fáina ín lapte , frecám gálbenusele cu 50 gr. zahár pudrá , appoi adáugám spuma de gálbenuse la fáina dizolvatá si  fierbem un chelm mai vírtos, íntre timp batem spimá tare albusurile de ou cu 50 gr. zahár pudrá si 3 linguri zeamá de lámíie, si íncorporám cu grijá cu cíte o lingurá albusul spumá ín chelmul  depe foc, mestecínd mereu píná la íncorporare complectá, dupá care íl dám la rácit complect, íntre timp frecám untul spumá cu zahárul ráma,s si dupá rácirea chelmului íncorporám untul spumá ín chelmul rácit, frecínd píná obtinem o cremá frumoasá mátásoasá, care o ímpártim ín 2 párti, si íntr-o parte íncorporám cele 2 linguri de cacao  iar ín cea rámasá íncorporám prafurile de vanilie, dupá care trecem la ansamblarea prájiturii, si anume: 

                                  -asezám pe tava de prájituri o foaie peste care aplicám crema de cacao, care o acoperim cu cea dea 2-a foaie peste care nivelám crema de vanilie, care vine acoperitá cu a 3-a foaie dupá care dám prájitura le rece 5 ore, apoi  glazurám prájitura si anume :  punem la fiert pe baie de abur ciocolat amenaj cu 5 linguri de lapte si 5 linguri de ulei, si fierbem píná ciocolat adevien fluidá, dupá care o nivelám pest ea 3-a foaie, dupá ce glazura sa íntárit índeajuns  feliem si servim dupá preferintá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése