2014. február 20., csütörtök

Felii caramel


Felii caramel.

Ingrediente  pentru cocá
   -        200 gr  zahár pudrá
-        150 gr fáiná de buná calitate
-        1 dl ulei
-        4 ouá
-        1 vírf cutit bicarbonat
-        1 lámíie + coaja
-        1 dl lapte

Pentru cremá
   -        2 plicuri  budincá caramel
-        3 dl lapte
-        150 gr zahár praf
-        3 linguri zahár tos
-        200 gr unt sau margariná rama
-        4 dl friscá pentru bátut spumá

Pentru caramel
 -        2 linguri budingá caramel
 -        3 linguri zahár
 -        2 linguri ulei
 -        1,5 dl apá

 Mod de preparare

         Separám ouále, , adicá gálbenusuriel de albusuri,, gálbenusuriel le frecám spumá cu 100 gr, de zahár pudrá, adáugám bicarbonatul stins cu zeama de la 1 lámíie, si coaja de lámíie,, adáugám ín fir subtire uleiul frecínd mereu  píná la íncorporare integralá, apoi adáugám laptele si fáina, batem albusurile spumá vírtoasá cu 100 gr   zahár pudrá , le adáugám la compozitia de ouá , usurel, cu grijá ca sá nu se taie  spuma , apoi  íntr-o tavá de copt unsá si cáptusitá cu hírtie de copt,  turnám compozitia de piscot si o dám la  cuptor pentru circa  15  minute, , dupá care o íntoarcem si mai lsásám cíteva minute,  apoi  facem proba scobitorii, o scoatem si o punem la rácit,
-        íntre timp punem 2 dl de lapte la foc, cu 3 linguri zahát tos , budinca o amestecám cu 1 dl de lapte rece si ín jet subtire  turnám peste laptele ín clocot,  continuínd  fierberea píná ce vom obtine  o cremá bine omogenizatá ,  o dám  la  rácit, mestecínd din cínd ín cínd ca sá nu prindá coajá,, íntre timp 200 gr unt { margariná } frecám spumá cu 150 gr zahár pudrá si adáugám budinga rácitá, cíte o lingurá , mereu píná la íncorporarea  compozitie, frecínd mereu, pentru a obtine o pastá finá mátásoasá omogená.

-         ansamblarea.
            - asezám coca piscot pe  plansetá, si ungem peste ea crema obtinutá , uniformizám  pe toatá suprafata piscotului, apoi  batem frisca spumá ff omogená, fixám frisca si o netezim uniform peste cremá,, dacá frisca nu e destul de dulce adáugám 3 linguri zahár pudrá la batere,,, apoi, 1,5 dl apá, 3 linguri de zahár, 2 linguri de ulei, si 2 linguri de budincá caramel le fierbem ínpreuná píná obtinem un sirop mai vírtos , lásám sá se rácoreacá putin si cínd acest sirop este cáldut ín jet subtire  scurgem peste friscá, iar cu vírful unei  furculite  ducem siropul ín vírtej  ín friscá , pentru ca suprafata prájiturii sá ea formá de marmorá, dupá cum se vede si ín imagine de mai sus,,  o dám la  rácoare, circa 1 orá , dupá care feliem si servim. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése