2017. július 7., péntek

Pite cu brânză , specialitate.


Pite cu brânză specialitate.
                    aluatul:
-         500 gr. fáiná 000
-         250 gr. unt
-         250 gr. zahár pudrá
-         2 gálbenuse de ou
-         2 ling. smíntíná grasá
-         1 praf de copt
                     umplutura
-         1 kg. brínzá de vacá
-         3 ouá
-         150 gr. zahár
-         1-2 ling. smíntíná grasá
-         300 ml lpate
-         1 lámíie
-         1 ling.aromá vanilie
-         1 plic pudincá vanilie
-         1 ling. amidon alimentar
-         2 ling. rase gris
-         1 linguritá sare
modul de preparare:

                              umplutura: separám albusurile de gálbenuse si frecám gálbenusele spumá cu 100 gr. zahár, aroma de vanilie , apoi adáugám laptele  si dizolvám ín compozitie amidonul si budinca de vanilie, dupá care fierbem un chelm mai omogen, care íl dám la rácit, íntre timp dám brínza la mixer cu coaja de la lámíie si grisul la care adáugám  smíntína si cu cíte o lingurá chelmul de vanilie deacum rece, dám deoparte si frámíntám aluatul din íngredientele  arátate mai sus , care aluat ín ímpártim ín 2 párti, íntindem o parte de aluat si asezám pe fundul de la tava bine unsá si tapetatá cu hírtie de copt,  dupá care batem spumá tare cele 3 albusuri cu 50 gr. zahár si zeama de la lámíie, care le íncorporám usurel cu spatula ín umplutura  de brínzá dupá care nivelám umplutura peste foaia din tavá presáratá cu 1-2 linguri de griz, apoi íntindem aluatul rámas cu care acoperim umplutura de brínzá, ungem bine cu 1 ou bátut cu zahár si putiná smíntíná , ímpungem binisor cu furculita foaia de sus si dám la cuptorul preíncálzit la 180 grade timp de 30-35 minute dupá care facem proba decopt,,, dacá e nevoei mai coacem cca 5-8 minute, apoi dám prájitura la rácit dupá care feliem dupá gust si preferintá presáratá cu zahár pudrá vanilinat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése